Foto: Outdoorchef-Paris-Deluxe-Tuinmeubelen

BBQ-enquête Tuinmeubelen.nl

Nederlanders genieten jaarlijks 11 keer of meer van de barbecue.

Vanaf april wordt de barbecue bij de meeste Nederlanders tevoorschijn gehaald en in de zomermaanden gaan we helemaal los. Zo blijkt uit de BBQ-enquête van Tuinmeubelen.nl. Bijna de helft van alle Nederlanders barbecuet in de lente en zomer wel 11 keer of meer met familie en vrienden. Tuinmeubelen.nl heeft alles in huis voor een gezellige barbecue. Enjoy the Summer!

Van de 900 respondenten gaf meer dan de helft aan het liefst nog ouderwets te koken op een houtskool barbecue. En dat is niet zo vreemd, want door vlees of vis te bereiden op een vuurtje op houtskool komt de smaak heerlijk terug in het eten. Dit geeft natuurlijk een ultiem zomers gevoel. Houtskoolbarbecues zijn bovendien in allerlei vormen en maten te verkrijgen en daardoor heel goed aan te passen aan de stijl van de tuin of het balkon. Tuinmeubelen.nl heeft bijvoorbeeld een mooie kleine vierkante design BBQ in het assortiment, de hippe groene portabele charcoal grill, ideaal om op de tuintafel of op het balkon te gebruiken. Wie liever met veel mensen barbecuet, kiest voor een grotere BBQ, bijvoorbeeld de OutdoorChef Rover 570 die dankzij het gepatenteerde systeem zorgt voor minder rookontwikkeling en geen vlammen.

Gasbarbecues in retro design

Bijna een kwart van de ondervraagden kookt buiten op een gasbarbecue. Dit geeft minder rommel met opruimen en je weet zeker dat de BBQ het altijd goed doet. Bovendien is er ontzettend veel keuze op het gebied van gasbarbecues, zoals tafelbarbecues of robuuste gaskogelbarbecues van OutdoorChef met een geweldig retro design en voorzien van twee separate ringbranders. Dankzij dat laatste is het ook mogelijk om op lagere temperaturen te barbecuen. Handig als je niet alleen vlees maar ook vis wilt barbecuen, zoals bijna 10% van de geënquêteerden aangeeft. Echte buitenkookkampioenen gaan voor een complete buitenkeuken met alles erop en eraan. Buitenkeukens hebben meerdere branders, werkbladen en opbergmogelijkheden waardoor buiten de lekkerste complete maaltijden bereid kunnen worden.

75% geniet nog even na

De meeste ondervraagden, zo’n 75%, genieten na het barbecuen het liefst nog uitgebreid na met een koel wijntje of biertje en stelt het schoonmaken en opruimen uit tot later. De BBQ schoonmaken is natuurlijk ook een vervelend klusje. Gelukkig heeft Tuinmeubelen.nl diverse items die het opruimwerk iets gemakkelijker maken. Zo maakt de BBQ reiniger van OutdoorChef de BBQ, het rooster en alle toebehoren in een handomdraai schoon. De cleaner rekent bijvoorbeeld eenvoudig af met aangekoekt vet en vuil. De reiniger is het beste te gebruiken met gespecialiseerde borstel die speciaal is ontworpen om de roosters en binnenkanten van BBQ’s schoon te maken, zonder ze te beschadigen.

Korting op BBQ’s

Tuinmeubelen.nl heeft alles in huis voor een heerlijk ontspannen zomer. De grote BBQ collectie is online te bewonderen of in een van de showrooms en bestaat uit een ruim assortiment houtskool barbecues, gasbarbecues, elektrische barbecues en allerlei toebehoren: van schoonmaakmiddelen en opberghoezen tot kookgereedschap en diverse onderstellen en roosters. Wie niet kan wachten om de BBQ aan te steken, krijgt nu op het hele barbecue assortiment 5% korting met code BBQ5.

Meer informatie: www.tuinmeubelen.nl 

Publicatiedatum: 6 augustus 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties