ACO SlimLine lijngoot

De oplossing om regenwater af te wateren in je tuin

ACO introduceert Slimline Roostergoot

De Slimline roostergoot is een aluminium designrooster met een lichte kunststof onderbak. "Een uitblinker in het terras" zegt André Pes van ACO. Dankzij het smalle formaat van 6 centimeter is het Slimline designrooster veel subtieler aanwezig dan sandaard roostergoten van 13 centimeter breed. 'Dit is dé oplossing voor regenwater afwateren in je tuin. Het moet soms nog landen bij particulieren, maar een perceeleigenaar is zelf verantwoordelijk voor al het water dat op diens perceel valt en moet hiervoor ook zelf maatregelen treffen", aldus Pes.

 

De nieuwe Slimline roostergoot breidt het aantal opties voor afwatering uit. "Niet afwateren is geen optie meer. Men denkt nog wel eens: regenwater afwateren is een taak van de gemeente. Maar dat is de taak van de perceeleigenaar. Die moet zelf maatregelen treffen om het regenwater dat valt, hetzij in de tuin, op het terras of op het dak zelf te verwerken, te infiltreren, te bufferen of te gebruiken. In het verleden zochten we zo snel mogelijk het riool, tegenwoordig hebben wij er ook goede infiltratieproducten voor," legt Pes uit.

 

Schoonhouden was nog nooit zo gemakkelijk

De roostergoot van ACO is gemakkelijk te plaatsen dankzij de klik- en lijmbare hulpstukken. De voetjes aan de koppelstukken zorgen voor verankering tussen de tegels. De goot kan worden aangesloten op infiltratievoorzieningen of op het riool met 50, 60, 70 of 80 millimeter leidingmateriaal. Het rooster is eenvoudig uitneembaar en daardoor goed te reinigen.

De Slimline roostergoot en de onderdelen ervan zijn aantrekkelijk geprijsd. ACO brengt de roostergoot ook met een zwart geanodiseerd aluminium rooster uit, waardoor deze nog mooier in een donkere bestrating past. Daarnaast bevat het ACO EasyGarden assortiment ook heel smalle sleufgoten van nauwelijks 20 millimeter.

Voor meer informatie klik dan hier