Klimaatbewust douchen? Dat kan!

Een veelgehoorde klimaatbewuste tip: “Douche maximaal 5 minuten, want warm water belast het milieu 50 keer meer dan koud water.”

Maar de gemiddeld Nederlander doucht graag 9 minuten. Een klimaatbewuste tip van ACO is daarom: Pas de ACO ShowerDrain X toe en geniet twee keer van dezelfde warmte!

Twee keer genieten van dezelfde warmte

De ACO ShowerDrain X is een klimaatbewuste investering bij het aanleggen van een nieuwe badkamer of een badkamerrenovatie. Deze douchegoot is namelijk voorzien van een ingebouwde warmtewisselaar die ervoor zorgt dat je, iedere keer als je doucht, energie en geld bespaart.

 

Hoe werkt het?

Koud leidingwater stroomt normaal gezien direct naar de douchekraan. Wanneer je een ACO ShowerDrain X toepast gaat het water eerst via de ingebouwde warmtewisselaar in de douchegoot naar de douchekraan. Zodra je gaat douchen wordt het warme douchewater opgevangen in de douchegoot. De koperen buizen van de warmtewisselaar geven deze warmte door aan het toestromende koude water. Hierdoor wordt het koude leidingwater wel tot 20 graden opgewarmd. Dit voorverwarmde water stroomt verder naar de douchekraan. Jouw cv-ketel of warmtepomp hoeft zo minder heet water te leveren voor de gewenste douchetemperatuur!

Het rendement van de ACO ShowerDrain X 2.2 kan oplopen tot 57,3 %* .

Design

Naast alle klimaat- en economische voordelen wil het oog natuurlijk ook wat. Je kunt kiezen voor een RVS Quadrato rooster, maar ook voor een betegelbare afdekking. Bij toepassingen van een betegelbare afdekking blijft alleen een smal sleufje zichtbaar in de douchevloer, wat zorgt voor een minimalistisch design. Naast vullen met tegels kun je deze afdekkingen natuurlijk ook vullen met een gietvloer!

Met een ACO ShowerDrain X douchegoot is langer douchen oké. En douche je maar vijf minuten, dan ben je helemaal goed bezig. De keuze is aan jou!

Productvoordelen

• Efficiënte warmteterugwinning uit het douchewater wat anders in het riool terecht zou komen
• Besparing op energiekosten door minder warmwatergebruik
• Flexibele aansluitmogelijkheden
• Eenvoudig te reinigen
• Geen risico’s voor de volksgezondheid door contaminatie of legionellagevaar

*Comfortklasse 3