Hoe kun je als consument duurzaam omgaan met regenwater?

Wat is het toch zonde; het ene moment voeren we regenwater zo snel mogelijk af en even later gebruiken we kostbaar drinkwater voor het sproeien van de tuin of schoonmaakwerkzaamheden.

Regenwater opvangen en gebruiken voor het doorspoelen van je toilet, het sproeien van de tuin of het wassen van de ramen is een verantwoorde en duurzame manier van regenwatergebruik.

Hoe werkt de Rain4Me regenwaterbuffertank?

Vanaf het dak wordt het schone regenwater opgevangen en stroomt in een kunststof opslagtank die onder het gazon, terras of in de border geplaatst is. Voordat het water de tank instroomt, passeert het eerst een filter dat voorkomt dat vuildeeltjes in de tank terecht komen. In de tank bevindt zich een duurzame pomp die ervoor zorgt dat middels twee Gardena aansluitkoppelingen water voor het sproeien van de tuin of andere activiteiten geleverd wordt uit de tank. Zodra de tank leeg is, wordt deze automatisch aangevuld met kraanwater. U staat dus nooit zonder water en maakt maximaal gebruik van het opgevangen regenwater.

Een standaard House&Garden regenwaterbak heeft een inhoud van 2.000 liter. Er kunnen meerdere tanks gekoppeld worden tot een totaal van 8.000 liter. De Rain4Me is optioneel te voorzien van een extra accessoire zodat regenwater te gebruiken is voor het doorspoelen van het toilet of het draaien van de wasmachine.

Voor meer info kijk op: https://www.aco-houseandgarden.nl/producten/regenwatergebruik/rain4me-plus