ACO afwateringssysteem

Watermanagement voor uw eigen tuin!

Iedereen wil water in de tuin: in de vijver, op bloemen, planten en het gazon. Maar wateroverlast? Daar is niemand blij mee! Steeds meer tuinen hebben een ruim terras om heerlijk van te genieten. Intensieve of langdurige regenbuien kunnen in uw tuin wateroverlast veroorzaken. Daarnaast willen steeds meer gemeenten dat u zelf zorgt voor de opvang en afvoer van regenwater om zo het gemeenteriool minder te belasten. Dit vraagt om oplossingen. ACO EasyGarden helpt u met functionele, duurzame en esthetische oplossingen voor het watermanagement in uw eigen tuin!

Het afwateringsconcept EasyGarden Infiltration Line van ACO zorgt voor het opvangen, tijdelijk opslaan en infiltreren van regenwater in de tuin. Voor een gezonde tuin is een goede waterbalans cruciaal. Zo moet wateroverlast tijdens natte periodes worden voorkomen, maar moet er tijdens droge periodes voldoende water beschikbaar zijn. De nieuwe Infiltration Line biedt hiervoor dé oplossing.

Met de EasyGarden Infiltration Line blijft de waterhuishouding in de tuin het hele jaar door in balans. Groot voordeel is dat de Infiltration Line makkelijk in een bestaande border is weg te werken waardoor niet de hele tuin op de schop hoeft. Het installeren van de Infiltration Line is zeer eenvoudig. Het systeem is gemakkelijk aan te sluiten op lijngoten, putten of een regenpijp.Meegespoeld zand of vuil wordt door de zandvanger opgevangen. Het water wordt vervolgens opgeslagen in de Infiltration Line Units in de border, onder het terras, de inrit of het gazon. Al dit schone water is bijzonder kostbaar en nuttig. Door het water te infiltreren komt het geleidelijk weer ten goede aan de tuin.

Eigenschappen van de Infiltration Line op een rijtje:

Wateropvang, tijdelijke opslag en infiltreren in één systeem
100% recyclebaar, dus duurzaam systeem
Afmetingen L=100cm x H=60cm x B=20cm, gewicht slechts 9,5 kg.
94% effectieve inhoud, bruto volume 120 liter
30 cm gronddekking, mede afhankelijk van de belasting
Product op basis van steenwol voorzien van een geperforeerde buis
Modules zijn eenvoudig d.m.v. de geïntegreerde buis tot één systeem te koppelen
De zandvanger houdt het systeem schoon
Groot infiltratieoppervlak, tot wel 2 keer zoveel infiltratiecapaciteit dan kratten
Geen anti worteldoek of geotextiel nodig.

 

Bezoek ook eens onze website: www.aco-easygarden.nl