We believe in natural cooling

Milieuvriendelijk en duurzaam verkoelen met Harol.

Duurzaam je woning verkoelen

Zonwering biedt een groene oplossing: een koel huis begint in de eerste plaats met het buiten houden van de zon. Met andere woorden, voorkom dat de zon je woning opwarmt. Zonneschermen, luifels, pergola’s, luiken, rolluiken, screens, maar ook natuurlijke zonwering zoals bomen en grote struiken bewijzen hun dienst… Zonwering bestaat in duizend-en-een vormen. Door zonwering slim te combineren, kan je de binnentemperatuur drastisch naar beneden halen.

Sluit de zon niet helemaal buiten

De overheid ijvert voor een kwalitatieve gebouwenschil. Zonwering is daar een essentieel onderdeel van. Maar we hebben het licht van de zon evenzeer nodig om ons goed te voelen. Bovendien is een aangenaam thuisklimaat goed voor onze gezondheid en voor ons welzijn.
Dynamische (beweegbare) zonwering geeft je genoeg zonlicht én meer dan voldoende bescherming. Door zonweringen, schermen en rolluiken zowel in de zomer als in de winter slim te gebruiken, laat je altijd net genoeg zonlicht binnen. Zo kan je het energie- en elektriciteitsverbruik verminderen en positief bijdragen aan de toekomst van onze planeet. Je woning wordt zo een pak energie-efficiënter en je krijgt altijd genoeg daglicht binnen. Dat is essentieel als je – zeker in de winter – vaak binnen verblijft.

Zonwering, ook tegen de kou

Zonwering beschermt niet alleen tegen de warmte, maar ook tegen de kou. Zo bieden rolluiken en bepaalde binnenzonwering in de winter meer isolatie, wat je zeker zal merken op je energiefactuur.

Eeuwenoud, duurzamer dan ooit

Zonweringen, schermen, pergola’s, rolluiken … Eigenlijk zijn deze producten een eeuwenoude, duurzame oplossing om ons tegen de buitenwereld te beschermen en beschutting te zoeken. Ze maken het leven binnen sereen en veilig en het leven buiten aangenamer.

Ook Harol streeft naar een duurzame productie

De producten van Harol zijn energiebesparend, duurzaam en vormen een comfortabele oplossing die ook onze gezondheid ten goede komt. Harol maximaliseert het hergebruik van aluminiumafval en selecteert hiervoor bewust leveranciers die inzetten op recyclage van deze grondstoffen. De hoeveelheden proceswater die in hun productiefaciliteiten verbruikt wordt, is minimaal door het inzetten van regenwater als alternatief. Vanaf de zomer van 2021 wordt alle energie voor de kantoren en productie door hun eigen windturbine opgewekt en kunnen de personeelsleden een fiets leasen.