De ‘niet-zo-standaard’ tuincentra

De tuincentra in Nederland kunnen erg op elkaar lijken, maar ook ontzettend van elkaar verschillen. Wij nemen je er doorheen.

Iedereen heeft wel een idee van wat je bij een tuincentrum kunt kopen. Alles lijkt wel op elkaar, alleen zit het verschil hem vaak in hoe het centrum is ingedeeld, wat de prijzen zijn en of mensen het het waard vinden om ervoor heen en weer te reizen. Wat nu als wij jou vertellen dat er ook tuincentra zijn die, natuurlijk ook het gebruikelijke assortiment hebben, maar met daarbij nog eens extra’s. De tuincentra in Nederland kunnen erg op elkaar lijken, maar ook ontzettend van elkaar verschillen. Neem een kijkje op de websites van verschillende tuincentra om ze met elkaar te vergelijken en er vervolgens een keer langs te kunnen gaan! 

Unieke tuinmeubelen

Heb je er ooit aan gedacht dat het net zo leuk kan zijn om aan de slag te gaan met een leuke inrichting van je tuin als dat het leuk is om bezig te zijn met je interieur? Je ziet het steeds meer; binnen wordt doorgetrokken naar buiten. Een tuin is al lang geen losstaand deel van het huis, maar meer een soort extra kamer. Daarom is het leuk om net even wat extra tijd en energie te steken in de inrichting ervan! Kijk bijvoorbeeld eens naar Borek tuinmeubelen, binnen hun assortiment vind je ontzettend mooie en luxueuze tuinsets. Weg met de simpele kleine tuinstoelen en tuintafels en zeg hallo tegen complete sets met, als je daar behoefte aan hebt, zelfs een parasol erbij! Kijk ook eens naar een egg chair, deze hangstoelen bieden je een comfortabele manier om in de tuin te zitten en toch privacy te hebben. Door de vorm van de stoel scherm je jezelf namelijk af van de buitenwereld, wat af en toe heel fijn kan zijn. Wat verder ook zeker binnen de categorie ‘unieke tuinmeubelen’ valt is een goede barbecue. Met een goede barbecue heb je niet alleen een barbecue, maar een volwaardige buitenkeuken.

Bijzondere planten

Om ons weer terug naar binnen te verplaatsen benoemen we nog een aantal bijzondere grote kunstplanten voor jou. We weten namelijk dat niet iedereen even goed is in het verzorgen van planten, laat staan grote planten die veel verzorging nodig hebben. Voor deze mensen zijn er grote kunstplanten bedacht! Met deze planten heb je de looks van een jungle, zonder ervoor te hoeven zorgen. Om een aantal leuke voorbeelden te benoemen:

  • Monstera;
  • Vioolbladplant;
  • Philodendron;
  • Ficus Elastica.

Natuurlijk zijn er ook een hoop echte bijzondere planten. Kijk bij het uitzoeken van deze planten goed naar welke verzorging ze nodig hebben en op welke plek ze het beste kunnen staan. Het kan veel werk zijn, maar als je een echte plantenliefhebber bent heb je dat er vast en zeker wel voor over. Nu is het wel zo dat planten zonder bloemen vaak makkelijker te verzorgen zijn dan planten mèt bloemen, en je hoeft niet te wachten totdat ze eindelijk bloeien. Het in huis hebben van echte planten verbetert de luchtkwaliteit en uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het een positief effect heeft op zowel je hersenactiviteit en je gemoedstoestand. Genoeg redenen om planten in huis te halen, toch?!