Tuinmeubels en tuinsets. What’s best?

Ben jij nu op zoek naar nieuw tuinmeubilair, maar zit je met dit gevoel en heb je nog geen idee wat je leuk lijkt? Dan helpen wij je graag een eind op weg.

Tegenwoordig vind je met een paar zoekwoorden op het internet binnen nog geen seconde wat je vinden wil en heb je ook meteen de mogelijkheid om over te gaan tot aankoop. Heel fijn natuurlijk wanneer je precies weet waar je naar op zoek bent, maar dat is niet altijd het geval. We kennen allemaal wel het gevoel dat je ergens naar op zoek bent en je weet globaal ook wel wat dat is, maar niet in details, of moeilijker nog; je weet niet wat de benaming is van hetgeen waar je naar op zoek bent. Ben jij nu op zoek naar nieuw tuinmeubilair, maar zit je met dit gevoel en heb je nog geen idee wat je leuk lijkt? Dan helpen wij je hopelijk een eind op weg met de tuinmeubeltrends van 2022, tips om tuinmeubelen te kopen en een aantal bijzondere items voor in je tuin.

Tuinsets

Met een tuinset kun je eigenlijk nooit de fout ingaan. Je hoeft zelf namelijk niet na te denken over of de stoelen en tafel wel bij elkaar passen en of de kussens wel mooi samengaan met de kleur van het frame. Het enige wat jij hoeft te weten is hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt en vrij kunt maken voor een tuinset en of je er wel één kunt vinden die op jouw wensen aansluit. Onder het kopje tuinsets kunnen we een aantal verschillende categorieën van elkaar onderscheiden:

  • Dining sets;
  • Bistrosets;
  • Loungesets;
  • Picknick sets;
  • Barsets.

Deze tuinsets bestaan allemaal uit een tafel en daar bijpassende stoelen of banken bij, maar toch dienen ze elk een ander doel. Zo is een dining set vanzelfsprekend om samen buiten te kunnen eten. Hierbij kun je ook nog kiezen voor hoeveel personen de set moet zijn. Dit kan oplopen tot een 8 persoons dining set en ze beginnen bij sets met 4 zitplekken. Een bistroset is een schattige set bestaande uit 1 tafel en 2 stoelen, ze zijn vrij klein en daarmee perfect voor op bijvoorbeeld een balkon. De loungesets zijn ideaal om op plaats te nemen met een glas wijn of een biertje na een lange werkdag. Je kunt volledig onderuit gaan zitten en wegzakken in de zachte kussens en je voeten op een voetenbankje voor je uitstrekken. De picknicksets spreken eigenlijk ook wel voor zich. Bestaande uit een lange tafel met aan weerszijden een bankje maakt dat je hier lekker op kunt plaatsnemen voor de lunch met een aantal mensen. Doorgaans zijn ze vaak goed voor een wat kortere zit omdat er geen kussens op liggen. Allerlaatst hebben we dan de barsets! Eigenlijk precies hetzelfde als de dining sets, maar dan hoger en met barkrukken voor buiten in plaats van stoelen met leuningen. Welk soort set past er bij jou?

Losse onderdelen voor mix&match

Als je nu geen ruimte hebt voor een tuinset, of simpelweg geen tuinset nodig hebt, dan zijn er altijd nog de losse tuinmeubels. Zo kun je zelf een set samenstellen volledig naar jouw wensen. Misschien is het wel een idee om samen met je gezin een set samen te stellen.. Iedereen kiest een stoel die hij/zij graag wil en zo vorm je een unieke set waarin iedereen de stoel heeft die ze graag willen. Een andere unieke, maar erg comfortabele stoel is een hangstoel; ookwel egg chair genoemd. Dit is een staande stoel waar je lekker in kunt bungelen in de zon, weggedoken met een boekje met het gevoel echt even afgezonderd te zijn van alles om je heen door de vorm van de stoel. De kussens in de stoel slokken je op en je kunt zelf bepalen of je heen en weer wil schommelen of liever stil hangt. Deze egg chairs zijn een echte eyecatcher in de tuin en stralen puur comfort en luxe uit. Tevens is het één van de tuinmeubel trends van 2022, ons volgende punt!

Tuinmeubel trends van 2022

Op het gebied van kleur, vorm en materiaal zijn er een aantal trends die we in 2022 veel terug zien komen. Pastelkleuren zijn helemaal van deze tijd en geven je tuin dan ook een lieflijke sfeer. Ze zijn makkelijk met elkaar te combineren, trekken niet in een keer alle aandacht naar zich toe, maar zorgen toch voor extra kleur in de tuin. We zien deze kleuren vooral veel terugkomen in de vorm van schattige stoeltjes, tuinkussens en plaids.
Tegenwoordig kom je er ook eigenlijk niet meer mee weg als je op geen enkele manier bezig bent met je leven te verduurzamen, of wat extra tijd te besteden aan kleine dingen zoals het scheiden van je afval of wat vaker de fiets nemen in plaats van altijd met de auto te gaan. Deze trend zet zien we ook terugkomen in het tuinmeubilair. Er worden steeds meer duurzame materialen gebruikt en er worden minder producten vanuit het buitenland verscheept. Zo kun je toch genieten van een trendy tuin, maar zonder schuldgevoel.
Misschien heb je barsets wel eerder bij iemand thuis gezien, maar heb je ze ook al eens buiten gezien? Barsets voor in de tuin maken het extra lekker om buiten even samen te borrelen of een hapje te eten. Deze sets staan prachtig in elke tuin en zeg nou zelf, wie krijgt er geen zin van in een klein drankje met een borrelhapje?