Tuintje, boompje, beestje

Lees op Tuincentrumoverzicht.nl de handigste tuintips, vind de scherpste snoeischaren en kom  helemaal in de stemming voor de feestdagen!

Tuin of geen tuin

Iedereen heeft wel iets met planten. Of je nu een tuin ter grootte van een voetbalveld achter je huis hebt liggen, of slechts ruimte hebt voor twee plantenbakken op je balkon. Voor elk type tuin hebben wij de handigste tuintips en weet je precies welke planten je in het voorjaar kunt snoeien, en in het najaar kunt aanleggen. We houden natuurlijk ook de tuintrends in de gaten. Zo gaat het in 2019 helemaal om de natuurlijke tuin, minder stenen, meer planten! Dit zijn de tuintrends:

  • Duurzaamheid. Met langere periodes van droogte en meer neerslag wordt er veel aandacht besteed aan de duurzame tuin.
  • De wilde tuin. Ruwe materialen en wilde planten, laat de tuin zijn gang gaan in 2019.
  • Natuurlijke materialen. Bamboe en rotan zijn in 2019 niet alleen populair in huis, maar ook in de tuin en op het balkon.

Tuinplanten en woonplanten

Je huis en je tuin zijn natuurlijk niet compleet zonder planten. Elke maand houden we je op de hoogte van de tuinplant en woonplant van de maand, uitgelicht door Bloemenbureau Holland. De planten passen altijd binnen de nieuwste interieurtrends, en in jouw woonkamer! Denk bijvoorbeeld aan de olijfboom die in het zonnetje werd gezet, en misschien heb je de scindapsus wel voorbij zien komen? We vertellen je waar de planten vandaan komen, en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Ervaringen van andere tuinliefhebbers

Weten of het tuincentrum in de buurt open is op zondag? Of vraag je je af of ze ook parasols verkopen? Neem contact op met één van de tuincentra bij jou in de buurt. Zij helpen je graag met je zoektocht! Bovendien kan elke bezoeker kan zijn eigen ervaring achterlaten op de website. Ook voor je favoriete tuincentrum kun je een review achterlaten, als je bijvoorbeeld een prachtige kerstshow hebt bezocht, of een bijzondere service hebt gekregen.

Nog meer lezen over tuinieren

Meer lezen over tuinieren? We hebben ook een blog met inspiratie voor huis & tuin:  goodgardn.nl. Deze blog is geschikt voor de beginnende tuinier, de professionele tuinier en iedereen zonder groene vingers. Alles kun je leren! Kom erachter hoe je de hortensia snoeit, je pannenkoekenplant stekt en blijf op de hoogte van de nieuwste tuintrends via goodgardn.nl