Foto: Bloesem-liefhebbers-opgelet--Dit-zijn-de-bomen-met-de-mooiste-bloesem

Bloesem liefhebbers opgelet: Dit zijn de bomen met de mooiste bloesem!

De donkere tijden zijn voorbij, het zonnetje begint weer vaker te stralen en de bomen krijgen weer bloesem. Het is dan weer lente!

Guido van Loon

Natuurlijk, vitamine D is ontzettend belangrijk voor iedereen, maar genieten van de prachtige bloesem is net zo belangrijk. In het voorjaar krijgen sommige bomen prachtige bloesem en laten ze straten en parken stralen. Maar… welke bomen precies krijgen bloesem? En wanneer dan? En welke zijn het mooist? Indien u zelf een bloesemboom in de tuin wilt hebben zijn dit hele logische vragen. Wij zullen je helpen en antwoord geven op deze vragen.

Bomen met bloesem

In alle soorten en maten zijn bloesembomen te verkrijgen, kleine bomen, struiken, bomen op stam, fruitbomen, van alles! We gaan natuurlijk niet elk soort neerzetten, maar voor jou zetten we de mooiste 3 even op een rijtje!

1. De meerstammige krentenboom

De meerstammige krentenboom is een prachtige bloesemboom, welke bloesem krijgt op de kale takken. De bladeren zijn dus nog niet gekomen en de bloesem komt al. De bloesem is stralend wit en komt in trossen. Bij weinig soorten is de bloesem zo uitgesproken als bij dit soort. We benoemen specifiek de meerstammige krentenboom omdat deze in meerdere tuinen past en deze boom heeft meerdere stammen, waardoor het een bolwerk wordt van bloesem. Prachtig voor in de tuin. De bloeitijd van deze boom is in maart/april en later kan de boom ook nog is leuke rode besjes krijgen. Interesse in deze boom? Neem dan eens een kijkje op Betuwebomen.nl!

2. Japanse sierkers

Natuurlijk, kersen zijn ontzettend leuk om aan de boom te zien hangen en te eten. Ook krijgt de kersenboom bloesem, maar niet zo veel als de Japanse sierkers. De Japanse sierkers zorgt voor een oase van lichtroze bloesem in je tuin. Het geeft je tuin ook echt een beetje een oosterse sfeer. Ook hier groeit de bloesem op de kale takken en is de bloeitijd in maart/april. De ‘’Prunus serrulata Accolade’’ is de meest bekende sierkers in Nederland.

3. Meerstammige Magnolia Soulangeana

Misschien zat je wel een beetje op de magnolia te wachten, want natuurlijk staat deze in de top 3. In het voorjaar krijgt deze bloesemboom een soort tulpen in de boom. In Nederland vinden we dat natuurlijk prachtig. De bloesem is wit/roze en komt op in maart/april. De reden waarom hij op nummer 3 staat? De bloesem is vaak maar van korte duur. Maar een goede tuinder kan ervoor zorgen dat hij/zij 3/4 weken bloesem heeft.

Reacties