Foto: ZONZ_schaduwdoek

ZONZ bestaat 15 jaar

In 2008 startte Peter Ogterop, eigenaar van ZONZ, de eerste webshop in schaduwdoeken van Nederland. Nu 15 jaar later zijn er meer aanbieders bijgekomen in deze nichemarkt van outdoor-doeken.

29 Augustus 2023

 

Van zolderkamer tot tandpastafabriek

Peter blikt terug op 15 jaar, een mooie mijlpaal. Van de welbekende zolderkamer in Vleuten tot een werkplek in de historische Prodentfabriek in De Nieuwe Stad in Amersfoort.

ZONZ heeft al veel particulieren klanten voorzien van beschermende en verkoelende schaduw. Dit doet het zonnige team altijd met veel aandacht voor de klant. Door de jaren heen is gebleken dat het niet altijd een eenvoudig product is voor een klant. Men kan daarom ook terecht voor advies, opmeet en de montage mogelijkheden.

ZONZ hecht ook veel waarde aan dat kinderen veilig buiten kunnen spelen. Veel speelpleinen van scholen, kinderdagverblijven en speeltuinen hebben inmiddels ZONZ-schaduwdoeken. De missie van Peter is dan ook om zoveel mogelijk kinderen te beschermen tegen de gevaren van de zon. Want de jonge kinderhuid is extra kwetsbaar voor de schadelijke UV-straling. Een samenwerking met het KWF is hier een mooi voorbeeld van.

Naarmate de jaren verstreken werden de zakelijke klanten steeds belangrijker voor ZONZ. Vele hoveniers en tuinarchitecten weten het bedrijf inmiddels te vinden als partner voor het realiseren van schaduw bij hún klanten.

Heel Nederland hangt dan ook vol met de schaduwbrengers van ZONZ. Van het Dolfinarium, de Informatie Tuinen van Appeltern, op 15m hoogte, boven zwembaden, tot zelfs schaduw op boten. 

Ibiza vibe

Een schaduwdoek is een stijlvolle aanwinst op het terras. In de achtertuin, op het speelplein, bij de Beachclub of zorgcentrum. Ook op menig horecaterras zie je de schaduwdoeken die gezellige Ibizasfeer geven.

Peter: “Ik heb deze 15 jaar beleefd met ups en downs; ‘het zonnetje scheen niet altijd’ zeg maar. Gebleken is dat onze business toch erg afhankelijk is van het weer. Uitdagingen te over dus”. Ik wil al onze klanten bedanken, want zonder hén hebben we geen bestaansrecht. En trots ben ik op ons team en onze hoge klanttevredenheid van een 8,7!

Inmiddels wil ZONZ sunsails ook duurzaam zijn. Dit doen ze door verpakkingsmateriaal, zoals dozen te hergebruiken en maakt het bedrijf opbergtassen van oude en afgekeurde schaduwdoeken. Ook onderzoeken ze de mogelijkheden tot gebruik van enkel gerecycled doekmateriaal.

Onlangs is ZONZ in een nieuw jasje gestoken en hebben ze een nieuw fris logo geïntroduceerd samen met een geheel nieuwe website. Hiermee is ZONZ klaar voor de toekomst.

Wie jarig is trakteert. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de site van ZONZ.

Meer van ZONZ Sunsails
Reacties