Profielfoto van DeZaden.nl
DeZaden.nl
Postbus 95, 8440 AB HEERENVEEN
maandag
08:30 - 16:30
dinsdag
08:30 - 16:30
woensdag
08:30 - 16:30
donderdag
08:30 - 16:30
vrijdag
08:30 - 16:30
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

SOGO Olla terracotta waterkruik, 1.5L

Olla irrigatie kruik, wil je irrigatie in de (moes)tuin tijdens een weekendje weg of warme zomers? Dan is de Olla irrigatie kruik de oplossing!

De SOGO Olla is een poreuze terracotta kruik. Dit model wordt al eeuwenlang gebruikt als slimme manier van irrigatie. De Olla wordt tot de nek ingegraven in de grond tussen de planten en vul je één of twee keer per week met water (afhankelijk van droogte, temperatuur en waterbehoefte van de plant). De plantenwortels zullen naar de pot toe groeien en water aan de pot onttrekken. Omdat de kruik poreus is, geeft deze langzaam water af aan de grond eromheen wanneer deze droog is. Als de grond vochtig is, blijft het water er in. Zo creëer je een constante vochtige omgeving en kunnen planten gelijkmatig doorgroeien. De waterkruik is af te sluiten met een dop, zo wordt verdamping voorkomen en bespaar je wel 50 % tot 70 % op je waterverbruik. Ook vervuilt het water niet en kunnen bijvoorbeeld muggen er niet bij om hun eitjes in te leggen. De Olla is ideaal voor gebruik in bloembakken,
moestuinen en tuinkassen. Het beste moment om een Olla te plaatsen is planttijd. Zo kunnen de wortels van de planten zich optimaal in de richting van de Olla ontwikkelen. Eén Olla geeft water aan de planten die ongeveer halve vierkante meter rondom staan. We raden aan de Olla voor de eerste nachtvorst uit de grond te halen en droog en vorstvrij te bewaren.

• Bodem behoudt zijn losse structuur
• Verstopt niet
• Er kan vloeibare voeding worden toegevoegd


klik hier om de prijs en de voorraad te zien!