Profielfoto van Niko Nederland
Niko Nederland
Schorsweg 4, 8171 ME VAASSEN
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Optimaliseer het energieverbruik van je elektrisch voertuig met Niko Home Control

Je energiegebruik en je energiekosten makkelijk terugschroeven met de slimme oplaadroutine van Niko

Het opladen van een elektrisch voertuig is een van de momenten waarop er aanzienlijk veel energie wordt verbruikt in een huis. Niko Home Control kan je helpen om je elektrische voertuig op het meest gunstige moment van de dag op te laden, zonder dat je daar handmatig in hoeft te grijpen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een API-integratie en een samenwerking met toonaangevende merken van laadpalen voor elektrische voertuigen, zoals Alfen, Mennekes, Blitz Power en Veton.

Gebruikers kunnen via de Niko Home app eenvoudig bijhouden hoeveel energie er naar hun elektrische voertuig stroomt en de laadcyclus op de meest energie-efficiënte manier beheren. Dit is een belangrijke stap om het energieverbruik en de energiekosten te verlagen, aangezien opladers voor elektrische voertuigen veel stroom verbruiken.

Slimme oplaadroutine

Niko Home Control is direct verbonden met de oplader via de aangesloten controller voor busbekabeling of de draadloze slimme hub voor traditionele bekabeling. Hierdoor zorgt de geïntegreerde routine voor slim opladen van elektrische voertuigen ervoor dat het voertuig automatisch wordt opgeladen op het beste en meest energiezuinige moment van de dag, zonder dat handmatige interventie nodig is. Het systeem houdt automatisch rekening met het energieverbruik van andere apparaten in huis, waardoor gebruikspieken worden verminderd en zelf geproduceerde zonne-energie efficiënter wordt benut.

Het resultaat? Lagere energiekosten zonder concessies te doen aan comfort.