Profielfoto van Loxone Benelux
Loxone Benelux
Gebroeders van Raemdonckstraat 1b/c, 2560 Nijlen
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Energievoorziening in je woning

Ga intelligent om met de energie in je huis dankzij Loxone, dé specialist voor een optimaal energiebeheer!

Bepaal waar jij energie aan geeft!

Energie is niet een ongelimiteerd iets, hier zitten grenzen aan. Na een dag hard werken is je energievoorraad er vaak wel doorheen. De kunst is om je energie te geven aan zaken die je het meeste opleveren. Waar het gaat om de energievoorziening in je woning is dit niet anders. Vandaag de dag zijn we meer bezig met elektriciteit, de duurzame varianten daarvan en de bijbehorende prijzen. Ditzelfde geldt voor de prijzen van gas en brandstof. Enerzijds omdat we allemaal ons steentje willen bijdragen binnen het kader van duurzaamheid, anderzijds omdat de energie- en gasrekening zeer snel aan het stijgen is. De duurzame alternatieven rijzen dan ook als paddenstoelen uit de grond. Maar wat écht de oplossing is naar volledig inzicht én overzicht in je energiegebruik? Wij leggen je het uit.

Energiemanagement

Van een zonnepaneel tot een warmtepomp, bijna iedereen heeft wel innovaties in huis die bijdragen aan een duurzame manier van energievoorziening. Maar wat lang niet iedereen heeft, is een integrale en automatische beheersing hiervan. Dit is precies wat het energiemanagement systeem van Loxone doet. Zij koppelen alle apparaten, energiebronnen en energieverbruikers aan elkaar. Zelfs de nog niet zo slimme apparaten kun je koppelen aan dit energiemanagement systeem. Het is zowel voor de zakelijke als particuliere markt te gebruiken, en zorgt ervoor dat er écht meters gemaakt kunnen worden qua besparingen.

Energiemanagement uitgelegd

Met het energiemanagement van Loxone regel je via een Miniserver de intelligente distributie van energie in je huis. Dit alles is afhankelijk van de stroomproductie, de vraag en de interne prioriteit. Het doel hierbij is altijd om het zelfverbruik te verhogen en het elektriciteitsnet niet te overbelasten. Naast de server krijg je toegang tot een app van Loxone die specifiek is ingericht naar jouw huis of bedrijfsgebouw. Je kunt hier de slimme apparaten in je huis op aan sluiten, maar zoals we al zeiden ook voor de ‘domme’ varianten is dit gewoon mogelijk. De app biedt inzicht in waar de stroom het hardst nodig is en prioriteert dit. Daarnaast kun je op de app precies zien hoeveel jouw duurzame energie opwekkers zoals zonnepanelen produceren, waar de energie heengaat en ook je elektrische auto inclusief laadpaal kunnen aangesloten worden.

Is dat alles?

Zeker niet, Loxone energiemanagement biedt veel meer. Zo houdt het ook nauwlettend de overbelasting binnen het netwerk in de gaten en intervenieert waar nodig. Staan er onterecht apparaten op stand-by? Het systeem pikt deze signalen naadloos op en schakelt de apparaten uit. Ook geeft het je op je kop wanneer je een raam open hebt laten staan (met de verwarming aan) en biedt het de mogelijkheid om bij afwezigheid op afstand apparaten en zaken als verlichting uit te zetten. Bij het energiemanagement systeem wordt ook vaak gebruikgemaakt van een batterij die overbodige energie opslaat voor een later moment. Een besparing die al snel uit kan!


Kortom, de tijd dat we met een zonnepaneel of alleen een warmtepomp goed bezig waren is wel voorbij. De technologie biedt tegenwoordig zoveel meer om bewust met je energie om te gaan. Hierbij is de basis een goed in- en overzicht van je bronnen en doelen. Het energiemanagementsysteem van Loxone is hierbij alles wat je nodig hebt. Het biedt namelijk naast inzicht ook praktische oplossingen die volledig geautomatiseerd zijn. Dus toe aan de volgende stap op de ladder van duurzaamheid die ook nog eens je bankrekening zeer ten goede komt? Dan is investeren in een energiemanagement systeem een perfecte keuze!