Wat zijn de voordelen van een waterbed?

Er zijn allerlei soorten bedden verkrijgbaar. Van een standaard bed met een lattenbodem of een hoge boxspring tot een waterbed.

Guido van Loon 21 Mei 2021

Ieder soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om je hier goed in te verdiepen voordat je een nieuw bed aanschaft. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt. In dit artikel worden specifiek de voordelen van een waterbed besproken. Komen de positieve punten overeen met jouw wensenlijstje voor een nieuw bed? Ga dan direct op zoek naar een aantrekkelijke waterbed aanbieding.

Voordeel 1: Comfort

Een waterbed vormt zich helemaal naar jouw lichaam. Hierdoor ontstaan er geen drukpunten en wordt het lichaam gelijkmatig ondersteund. Het ligt ontzettend comfortabel! Zelfs erge rugklachten kunnen na een tijdje verminderen.

Voordeel 2: Zelf samenstellen

Ieder mens heeft een ander lichaam en andere voorkeuren qua comfort. Het is daarom erg fijn dat je een waterbed matras helemaal zelf kunt samenstellen. Maak de keuze uit diverse formaten, stabilisaties en materialen. Bij een tweepersoons waterbed kun je kiezen voor een duo systeem en een mono systeem. Bij een duo systeem bestaat het waterbed uit twee losse matrassen, waardoor je per matras de stabilisatie en temperatuur kunt bepalen. Ook heb je bij een duo waterbed geen last van bewegingen van je bedpartner.

Voordeel 3: Lange levensduur

Wist je dat een kwalitatief waterbed (bij het juiste gebruik en goed onderhoud) een levensduur heeft van maar liefst 15 jaar? Bij een traditioneel matras ontstaat er al snel kuilvorming en zakt het materiaal na verloop van tijd verder in. Bij een watermatras is dat niet het geval.

Voordeel 4: Thermische verwarming

Een waterbed met verwarmingselement komt niet alleen in de winter, maar ook in de zomer goed van pas. De meeste verwarmingen hebben een temperatuurbereik tussen de 20 en 36 graden. Hierdoor kun je de temperatuur tijdens de koude nachten omhoog zetten en in de snikhete zomer juist genieten van een lekker koel bed.

Voordeel 5: Erg hygiënisch

Een waterbed is erg hygiënisch en dus perfect voor mensen met een (huisstofmijt)allergie. Door de gesloten opbouw kunnen stof en bacteriën zich niet nestelen in het watermatras. Daarnaast is het bed eenvoudig schoon te maken.

Voordeel 6: Eenvoudig in onderhoud

Veel mensen denken dat het lastig is om een waterbed te onderhouden. Toch valt dat reuze mee. Je moet het vinyl van het watermatras schoonmaken met een speciale vinylreiniger en twee keer per jaar waterbed conditioner toevoegen aan het water om algen en bacteriën te voorkomen. Het onderhoud van een waterbed neemt dus wel meer tijd in beslag, maar is gelukkig niet lastig.

Reacties