Foto: softside-rand-waterbed

Waterbed kopen? 5 Tips waarop je moet letten!

Bij het kopen van een waterbed is het belangrijk dat de juiste keuzes worden gemaakt.

Guido van Loon

Een online waterbeddenwinkel kan je hierin zeker goed adviseren.

Softside of hardside waterbed?

Tegenwoordig worden er hoofdzakelijk softside waterbedden verkocht. Een softside waterbed is een door een schuimlaag omsloten watermatras. Deze schuimlaag vergemakkelijkt het instappen en zorgt voor extra isolatie. Deze schuimlaag neemt ook ruimte in beslag. Bij het bestellen van een waterbed moet hier rekening mee worden gehouden. Het slaapoppervlak van een softside waterbed is dan ook kleiner dan die van een standaard matras.

Het watermatras

Een watermatras is meer dan alleen een waterzak gevuld met water. Mensen die kritisch tegen een waterbed aankijken, denken vaak nog dat een waterbed niet gestabiliseerd is. Tegenwoordig kan een waterbed volledig gestabiliseerd worden met bijvoorbeeld extra stabilisatie ter hoogte van de heupen. Een watermatras kan dus geheel naar eigen wens en gewicht aangepast worden. Een groot voordeel van een watermatras is dat deze drukverlagend is. Mensen met een hernia, rugproblemen of artrose kunnen hier baat bij hebben en minder pijn ervaren tijdens het slapen.

Slaap je met een partner in één bed? Door te kiezen voor een duo watermatras is het slaapcomfort individueel aanpasbaar. Ook de temperatuur kan dan individueel ingesteld worden. Een waterbed is dus individueel aanpasbaar.

Waterbed tijk

Een waterbed tijk biedt comfort. Een watermatras van vinyl kan geen vocht en warmte reguleren. Daarom moet er bij de aanschaf van een waterbed nooit op de kwaliteit van een tijk en ander beddengoed bezuinigd worden. Kies altijd voor een zware kwaliteit tijk, die voldoende vocht kan opnemen. Het is slim om te kiezen voor een tweede extra boventijk zodat de andere tijk in de was kan.

Onderhoud

Belangrijk aan een waterbed is dat deze inhoud nodig heeft. Elk half jaar moet er waterbed conditioner toegevoegd worden aan het water.Dit voorkomt bacteriegroei en algengroei in het water. Ook moet een watermatras regelmatig afgenomen worden met een speciale vinylreiniger. Wanneer je voldoet aan de onderhoudsvoorschriften dan gaat een waterbed jarenlang mee!

Prijs

Is een duur waterbed per definitie een beter waterbed? Nee! Let bij de aanschaf van een waterbed ten eerste goed op waar je deze koopt. Online kun je vaak veel geld besparen op de aanschaf van een waterbed. Belangrijk is dat het watermatras en de tijk voldoen aan jouw slaapwensen. Accessoires zoals nachtkastjes, opberglades, een hoofdbord zijn handig en mooi maar hebben minder invloed op je slaapcomfort. Laat je ook online altijd goed adviseren door een ervaren adviseur.

Modellen

Ook voor waterbedden zijn er diverse modellen beschikbaar. Hieronder volgen 3 voorbeelden van de verschillende waterbed modellen.

Softside waterbed Original

Het Original waterbed is een zeer compleet softside waterbed. Een softside waterbed heeft een rand die het instappen vergemakkelijkt. Dit waterbed is individueel configureerbaar. Dat wil zeggen dat het waterbed geheel aan je wensen aangepast kan worden. Dit bed is een basismodel

Softside waterbed met split rand

De de gedeelde foamranden van een softside waterbed met split rand ziet er niet alleen mooi uit, het is ook heel praktisch. Beddengoed kan namelijk netjes ingestopt worden in deze rand. Het geheel ziet er zeer strak en verzorgd uit. Het bed kan voorzien worden van opberglades voor extra opbergruimte.

Boxspring model waterbed

Een waterbed met een boxspring look kopen? De “looks” van dit waterbed doen denken aan een boxspring bed.

Benieuwd naar wat er nog meer mogelijk is? Bekijk hier alle waterbed modellen.

Reacties