Foto: Wonennl-Simmons-gezonde-nachtrust

Slaapverwekkend lekker! De beste investering in jouw nachtrust

Simmons zorgt voor een goede en gezonde nachtrust

26 Maart 2023

Slaapverwekkend lekker! De beste investering in jouw nachtrust


Het belang van slaap; we wisten altijd al dat een goede nachtrust belangrijk was, maar het belang ervan wordt steeds bekender. Het ene na het andere onderzoek wijst uit dat een goede nachtrust de basis van alles is. Zonder een goede en kwalitatief hoogwaardige 7 à 8 uur slaap functioneer je gewoon minder. Dit klinkt heftig, maar onderzoek heeft dit inmiddels onomstotelijk aangetoond.

Toch zien wij dat mensen nog niet altijd de investering doen in hun nachtrust die het eigenlijk wel vraagt. Investeren in een goed matras, het perfecte kussen en fijn beddengoed kan de nachtrust enorm verbeteren. Waarom en in welke zaken jij snel moet gaan investeren? Lees snel verder!

Matras als basis

Je zult niet de eerste zijn die rugklachten en andere pijntjes krijgt door een slecht matras. Dit is vaak een stille veroorzaker van lichamelijke klachten. Iets wat ook niet zo gek is, je ligt er toch ongeveer 8 uur per nacht op. Dit is 56 uur per week! Niet alleen een oud en doorgezakt matras kan klachten veroorzaken. Ook nieuwe matrassen -zelfs dure- die niet aansluiten bij jouw lichaam en voorkeuren, kunnen klachten veroorzaken. Daarom is het juiste matras kiezen voor jouw situatie heel belangrijk, maatwerk staat hierbij centraal.

Kies daarom voor een bekend merk wat ervaring heeft met het maken van matrassen. Simmons is zo’n merk wat al jaren meegaat en zelfs de bedenker is van het pocketveringmatras. Dit Amerikaanse merk heeft in de afgelopen 150 jaar zich ontwikkelt tot één van de beste aanbieders van matrassen. Het pocket vering matras wordt nog steeds in de meeste gevallen gebruikt. Kortom, verdiep je in de verschillende matrassen en kies de optie die bij jou past.

Kussentje erbij?

Net als een matras kan een verkeerd kussen er ook voor zorgen dat je hoofdpijn, nekklachten of stijve schouders ontwikkelt. Daarom is investeren in een goed kussen heel belangrijk. Ook hierbij is maatwerk de basis. Kijk naar jouw eigen voorkeuren, van stevig tot soepel en van neksteun tot meerdere kussens. Alles is mogelijk, zolang het maar aansluit bij jouw ideale kussens. Er zijn zelfs merken waar je kussens even mag testen. Een aanrader wanneer een nieuw kussen jouw (hopelijk geen!) kopzorgen oplevert.

Goed gedekt

Dan is er natuurlijk nog het dekbed en het beddengoed. Ook hierbij is het belangrijk er de nodige aandacht aan te besteden. Dekbedden zijn er namelijk niet alleen in verschillende maten, maar ook in zeer diverse soorten. Zo zijn er dekbedden van wol, katoen maar ook van synthetische materialen. Het is per persoon en budget verschillend wat past in jouw situatie. De meeste mensen vinden een dekbed van een natuurlijk materiaal het allerfijnste. Dit heeft namelijk de (natuurlijke) eigenschappen die aansluiten bij het lichaam zoals wol, dit ademt maar biedt ook de nodige warmte. Dat is de combinatie die je wilt bij een dekbed!

Maar ook het dekbedovertrek heeft invloed op je slaapcomfort. Denk aan hele synthetische varianten waar je ontzettend van kan gaan zweten. Dan kun je nog zo’n ademend dekbed hebben, maar doet dit dat allemaal teniet door de hoes die eromheen gaat.

Slaapklimaat

Dan het laatste aspect wat een beetje aandacht verdient, dat is het slaapklimaat van je slaapkamer. Doordat je natuurlijk veel tijd doorbrengt in de slaapkamer, is het belangrijk dat er genoeg zuurstof in de lucht is. Hier hoef je niet allerlei dure luchtreinigers voor aan te schaffen, er zijn al natuurlijke middeltjes die goed werken. Denk aan het openzetten van een raam op een kiertje en het ’s ochtends doorluchten van de slaapkamers. Ook genoeg groen in de vorm van planten zorgt voor een enorme verbetering van het slaapklimaat.

Kortom, goed slapen is niet alleen heerlijk maar ook nog eens heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat jij de drukte van vandaag de dag aankunt. Van een goed matras tot een fijn binnenklimaat, allemaal aspecten en investeringen die je slaap goed doen. Beknibbel hiermee niet op de kosten, want deze investering gaat zich sowieso op termijn uitbetalen.

En het oog wil uiteraard ook wat, investeren in een mooie slaapkamer maakt het wakker worden ’s ochtends nét iets leuker!

Meer informatie
Voor meer informatie bezoek ook eens de andere artikelen van Simmons of ga naar onze website.

Meer van Simmons
Reacties