Foto: matras

Wanneer je matrashoes vervangen ?

Weet je niet zo goed of het al tijd is om je matrashoes te vervangen? Dit is gelukkig eenvoudig te achterhalen.

Guido van Loon

Je matrashoes vervangen als…

Zeker weten of het tijd is om je matrashoes te vervangen? Let dan op de volgende punten:

  1. Je matrashoes is erg versleten: wanneer je matrashoes na verloop van tijd erg is versleten is het verstandig om je matrashoes te vervangen. Een versleten matrashoes geeft namelijk niet meer het gewenste comfort en biedt weinig bescherming aan je matraskern. Wanneer je een versleten matrashoes niet vervangt verjaart je matras zelf ook sneller.

  2. Je matrashoes bevat schimmel en/of niet-verwijderbare vlekken: het is uiterst belangrijk om in een hygiënische omgeving te slapen. Dit draagt niet alleen bij aan je nachtrust maar ook aan je gezondheid. Een onhygiënische slaapomgeving kan op den duur voor vervelende gezondheidsproblemen zorgen zoals een luchtweginfectie. Vervang daarom ten alle tijden je matrashoes wanneer deze niet langer schoon is te krijgen. Wanneer zich ook schimmel op de matraskern bevindt is het raadzaam om een volledig nieuw matras aan te schaffen.

  3. Er zitten gaten in je matrashoes: wanneer er gaten zitten in de matrashoes kan dit oncomfortabel liggen door kleine deuken en randen op het slaapoppervlak. Daarnaast biedt een tijk met gaten erin onvoldoende bescherming aan de matraskern. Door het gat in de kern komt zweet bijvoorbeeld direct in de matraskern terecht. Hierdoor verjaart de matraskern stukken sneller. Als je nog lang wilt genieten van je matras vervang dan je matrashoes wanneer deze gaten heeft.

Wanneer je matrashoes wassen

Naast vervangen kunnen veel matrashoezen ook worden gewassen. Benieuwd of je matrashoes toe is aan een wasbeurt? Let dan op deze punten:

  1. Je matrashoes bevat vlekken: wanneer je matrashoes vlekken bevat is het verstandig om je matrashoes te wassen. Op deze manier wordt de matrashoes weer heerlijk schoon. Check vooraf altijd even of de matrashoes in de was kan op het label.

  2. Je matras(hoes) ruikt niet fris: ruikt je bed niet meer schoon? Dan kan je misschien je bed opfrissen door de matrashoes te wassen. Op deze manier waarborg je een gezonde slaapomgeving. Stinkt naast de matrashoes ook je matraskern? Dan is het sterk aan te raden om je volledige matras te vervangen.

Hoe vervang je een matrashoes

Wil je je matrashoes graag wassen of vervangen? Heb je nog geen nieuwe tijk, dan kan je bijvoorbeeld via matrashoes.com een nieuwe hoes kopen. Met behulp van dit simpele stappenplan kan je eenvoudig je matrashoes vervangen.

  1. Verwijder de huidige matrashoes van de matraskern.
  2. Zet het kernmatras op zijn zijde of probeer hem een beetje schuin neer te zetten.
  3. Leg de dichte zijde van de nieuwe matrashoes op de zijkant van het matras en laat de flappen om de kern heen vallen.
  4. Plaats de matraskern met hoes er omheen terug op het bed.
  5. Rits de (nieuwe) matrashoes dicht.

Hoe was je een matrashoes

Wanneer je van plan bent om je matrashoes te wassen in het belangrijk om allereest de wasvoorschriften van de matrashoes te controleren. De wasvoorschriften zijn veelal terug te vinden op het label van de matrashoes. Door het wasvoorschrift te controleren voorkom je dat materiaal krimpt, of beschadigd raakt door de wasbeurt.

Wanneer je zeker dat je de matrashoes kunt wassen kun je de matrashoes verwijderen van de kern. Volg vervolgens de wasvoorschriften op het label om jezelf te verzekeren van een frisse matrashoes.

Reacties