Matrassen op maat van jouw lichaam

Een matras waarbij het comfort en de zonering volledig op jouw lichaamsbouw afgesteld worden? Laat je matrasprofiel bepalen en vind jouw geschikte matras.

6 verschillende matrasprofielen

Op basis van vele tienduizenden SLAAP-DNA® analyses en een diepgaande meetstudie (SmartFit-analyse) bij HoGent, creëerden we zes verschillende matrasprofielen. In elk van die matrassen worden het comfort en de zonering volledig afgestemd op jouw persoonlijke lichaamsbouw. Dat doen we aan de hand van twee paramaters: zonering en flexibiliteit van de matras.

Zonering van de matras

Op basis van jouw lichaamsbouw en jouw persoonlijk SLAAP-DNA® bepalen we waar er ruimte voorzien moet worden voor de schouders en de heupen. En bekijken we of je behoefte hebt aan extra ondersteuning voor de lenden.

Heb je een X-profiel, dan voorzien we de matras van een extra lendensteun. Heb je een Y-profiel, dan worden jouw lenden voldoende ondersteund door de standaard veerkracht van de matras.

Flexibiliteit en vastheid van de matras

We bekijken welke mate van tegendruk jouw matras moet bieden om jouw lichaam het gepaste comfort te bieden en om het SLAAP-DNA® van jouw bedbodem ideaal door te geven aan jouw lichaam.

Met andere woorden, we gaan na of je nood hebt aan een F1 (hoogflexibel), een F2 (gemiddeld flexibel) of een F3 (gereduceerd flexibel).

Tweepersoonsmatras: ruimte voor elk profiel

Na de opmeting van jouw SLAAP-DNA® bekijken we samen met jou welke matras het beste bij jouw lichaam aansluit. Dat doen we door jouw parameters in kaart te brengen op ons matrassenkwadrant.

Verschilt jouw matrasprofiel van dat van je partner? Geen probleem, bij Ergosleep® bieden we verschillende oplossingen: 

  • Duo: 2 afzonderlijke matrassen
  • Uni: 1 matras met hetzelfde matrasprofiel voor beide lighelften
  • Bi: 1 matras met een verschillend matrasprofiel voor beide lighelften