Foto: slaapkamer ideeen.jpg

Slaapkamer ideeën nodig? Vind hier de beste ideeën op het gebied van slaapkamers

Je bent bezig met het in- of herinrichten van je slaapkamer, maar hebt geen idee waar je moet beginnen? Vind hier de leukste tips!

Guido van Loon

In dit artikel vind je de beste slaapkamer ideeën van meubelen tot accessoires tot matrassen, dat jij straks aan de slag kunt met het inrichten van je slaapkamer.

Slaapkamer inrichten

Bij het inrichten van je slaapkamer dien je je eerst af te vragen in welke stijl je de kamer wilt inrichten. Is dit dezelfde stijl als de rest van het huis? Of wil je misschien een andere stijl voor je slaapkamer?

Een aantal stijlen waar je aan kunt denken zijn;

Bohemien

bohemien

Kenmerken van bohemien zijn kleuren, het gebruik van persoonlijke vondsten, borduursels en kleden.

Modern

Modern
Kenmerken van modern zijn, strakke lijnen, rechte hoeken en rustig en minimalistisch vormgegeven. Veelgebruikte kleuren zijn wit en zwart.

Industrieel

industrieel

Kenmerken van industrieel zijn de kleuren wit, grijs,zwart en bruin. Ook word er veel gebruikgemaakt van ruwe materialen als metaal, beton en grof hout.

Beach

Foto; Rivièra Maison

Kenmerken van Beach zijn rustige tinten als zeeblauw, wit en het gebruik van natuurlijke materialen als hout, rotan en vlechtwerk.

Slaapkamermeubelen en accessoires kopen

Eenmaal gekozen voor een stijl, is het gemakkelijker je meubels en accessoires hierop af te stemmen.

Natuurlijk hoef je niet te kiezen voor maar één slaapkamerstijl en kan je stijlen combineren, maar voor het gemak worden hier een aantal voorbeelden gegeven van slaapkamermeubelen en accessoires passende bij de eerder gegeven stijlen.

Bohemien

Bij de bohemien slaapkamerstijl passen meubels en accessoires als;

Storebror vloerkleed Oriental

Dit artikel is nu verkrijgbaar in onze webshop.

Hanglamp met patroon

Foto; Riverdale

Groenkleurig nachtkastje

 

Modern

Bij de moderne slaapkamerstijl passen meubels en accessoires als;

Kledingkast Wit Hoogglans

Glazen hanglamp

Foto; Vistosi

Effen grijs tapijt

 

Industrieel

Bij de industriële slaapkamerstijl passen meubels en accessoires als;

HK-Living Lockerkast Grijs


Industriële hanglamp kooivorm

Industriele wandklok

 

Beach

Bij de beach slaapkamerstijl passen meubels en accessoires als;

Rotan Stoel

Glazen lamp

 

Wit houten kledingkast

Bed en matras

De aankleding en stijl van je slaapkamer even daargelaten is het bed en in het bijzonder de matras natuurlijk het allerbelangrijkste. Je slaapkamer kan er nog zo stijlvol uitzien, als je bed een slecht matras heeft, zul je er toch niet graag komen. Matrassen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en materialen. Kijk hier voor specifiekere informatie over de verschillen per type matras.

Belangrijke tips

Hier een opsomming van de belangrijkste tips bij het inrichten van je slaapkamer, zodat jij straks direct aan de slag kunt.

- Maak een keuze voor een slaapkamerstijl en/of combineer. Denk hierbij aan de eerder gegeven stijlen, als bohemien, modern, industrieel en beach. Uiteraard zijn er nog veel meer stijlen.
- Begin met het selecteren van de hoofdelementen als, de vloer, de kleur van de muren, het bed, de matras en de kasten.
- Heb je eenmaal de hoofdelementen uitgekozen, dan kan je beginnen met het uitkiezen van de accessoires en decoratie. Zoek hier naar accessoires en decoratie typerend bij de gekozen slaapkamerstijl of stijlen. Dit maakt het gemakkelijker en op deze manier zorg je ervoor dat de slaapkamer één geheel wordt.

Reacties