Historie van AVEK - de Nederlandse beddenfabrikant uit Friesland

AVEK staat voor Arbeid, Vlijt en Kwaliteit. Vakmanschap sinds 1927.

Arbeid, Vlijt en Kwaliteit

In 1927 zag het leven in het Friese Surhuisterveen er heel anders uit dan nu. Voor de bewoners van de veengebieden was het een zwaar bestaan, met de nodige uitdagingen. Grootvader ‘pake’ Roelf Kok was, zoals ze in Friesland zeggen, een 'oprjochte kerel': een eerlijke man met praktische oplossingen. In zijn manufacturenwinkel kreeg hij veel vraag naar bedbodems voor bedstedes, maar deze hadden geen standaardafmetingen. Zo ontstond het idee om bedden op maat te gaan maken. Uit dit eenvoudige, nuchtere en innovatieve idee werd in 1927 Avek geboren. Avek staat voor Arbeid, Vlijt en Kwaliteit, wat alles zegt over onze oprichter en zijn manier van werken. Hoewel de bedstee inmiddels is verdwenen, blijven veel dingen bij het oude.

Makke yn Fryslân

Het erfgoed van pake Roelf is voor de kleinzonen Roelf en Roelf nog steeds leidend, maar dan wel met een moderne twist. Avek is tegenwoordig een beddenmerk voor heel Nederland en daarbuiten. In Surhuisterveen worden in de geheel nieuwe beddenfabriek (2023) de bedden nog steeds op maat gemaakt door vakmensen met jarenlange ervaring. Ze stoppen een stukje van zichzelf in elk exemplaar, wat een Avek bed tot meer maakt dan zomaar een bed. Je eigen Avek bed is een bed van topkwaliteit, 'makke yn Fryslân', volgens het motto Arbeid, Vlijt en Kwaliteit. 

Design uit Nederland

Een bed is niet alleen een plek om te slapen en te ontspannen, maar ook de blikvanger van de slaapkamer. Het is daarom belangrijk dat een bed er goed uitziet. Al onze ontwerpen zijn van Nederlandse bodem. Voor de boxsprings Fier en Noflik hebben we samengewerkt met de gerenommeerde ontwerper Hans Daalder. Hij combineert moeiteloos zijn heldere en pure designstijl met een hoge mate van gebruiksgemak en begrijpelijke techniek. Het resultaat is een lust voor het oog en het beste voor een heerlijke nachtrust.

Bedden op topniveau

Met onze jarenlange kennis en ervaring staan wij garant voor betrouwbaar slaapcomfort van topniveau. Dat mag je altijd van ons verwachten. Elk product wordt met zorg in onze eigen fabriek gemaakt en zorgvuldig gecontroleerd voordat het naar de klant gaat. Met een Avek slaapsysteem, speciaal voor jou gemaakt, haal je een betrouwbaar bed in huis, goed voor vele ontspannende nachten.

Meer informatie

Voor meer informatie en/of inspiratie bezoek ook onze website en/of zie hier gelijk een verkooppunt bij je in de buurt. Avek is ook actief op de diverse social media kanalen.