Foto: Velux-vouwgordijnen

VELUX brengt de dag in huis met kleurrijke vouwgordijnen

Slimme designs van internationaal ontwerpduo Scholten & Baijings geven het huis kleur.

VELUX brengt de dag in huis met de Colour Collection by Scholten & Baijings: een collectie vouwgordijnen in zes prachtige designs, geïnspireerd door de manier waarop het licht verandert van zonsopgang tot zonsondergang. De collectie is ontworpen door het wereldberoemde ontwerpduo Scholten & Baijings uit Nederland. Elk gordijn is uniek omdat het design zich over vele meters uitstrekt. Daardoor oogt elke uitsnede anders.

De Colour Collection by Scholten & Baijings bestaat uit zes designs; drie voor verduisterende gordijnen en drie voor lichtdoorlatende stof. De verduisterende gordijnen dimmen inkomend daglicht en zijn daarmee bij uitstek geschikt voor slaap- of werkkamers, waar fel licht meestal minder gewenst is. De lichtdoorlatende gordijnen komen het best tot hun recht in de huiskamer, speelkamer of keuken. Deze transparante stof reguleert het daglicht voor een rustigere lichtinval.

Eindeloos lijnenspel

Bijzonder aan de designs is dat ze op geen enkel gordijn precies hetzelfde ogen. Dat komt doordat het lijnenspel zich over vele meters uitstrekt terwijl de stof voor elk raamformaat anders wordt uitgesneden. Zelfs op meerdere ramen naast elkaar is het gevoel van herhaling daardoor minimaal.

“De manier waarop het licht tussen zonsopgang en zonsondergang verandert, is onze inspiratie geweest voor deze designs,” zegt Stefan Scholten, een van de ontwerpers van Scholten & Baijings. De dominante kleuren van de designs weerspiegelen dat verloop: blauw voor de ochtend, geel voor de middag en rood voor de avond. “Je zou voor de huiskamer bijvoorbeeld voor de lichtdoorlatende ochtendvariant kunnen kiezen, als daar meestal bij het ontbijt nog de gordijnen dicht zijn,” legt Scholten uit. “Maar iemands keuze is natuurlijk ook gewoon een kwestie van smaak.”

Een uitgangspunt voor de designs was ook dat een gordijn niet alleen privacy geeft, maar ook het uitzicht naar buiten blokkeert. “De horizontale strepen wekken de optische illusie van een horizon en brengen daarmee het uitzicht naar buiten enigszins terug,” aldus Scholten.“De Colour Collection die Scholten en Baijings voor ons heeft ontworpen is een state-of-the art productlijn van vouwgordijnen. De zachte, inwisselbare stoffen geven een elegante en verfijnde look aan de dakramen en het interieur. De ontwerpen passen helemaal bij waar VELUX voor staat en we zijn dan ook zeer verheugd dat we de samenwerking met het beroemde ontwerpduo verlengen,” aldus Jolanda de Gooijer, Product Group Manager van VELUX Nederland.

Bevestigd in een klik

Wie twee linkerhanden heeft, hoeft zich geen zorgen te maken. De vouwgordijnen zijn letterlijk in een klik bevestigd. Dankzij vooraf geplaatste montageblokjes en het gepatenteerde VELUX Pick&Click!® systeem zijn de vouwgordijnen geschikt voor elk type VELUX dakraam. Klein of groot, nieuw of zelfs van 25 jaar of ouder: de raamdecoratie en zonwering past altijd perfect. Opeens zin in een totaal andere stijl? De stoffen zijn los verkrijgbaar en eenvoudig op het vouwgordijnen systeem te klikken.

Direct starten met de zonsopgang

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je de dag liefst deze week nog in huis halen? De VELUX vouwgordijnen en de Colour Collection by Scholten & Baijings zijn verkrijgbaar via de VELUX dealers of via de VELUX webshop. Wil je meer weten over de samenwerking tussen de VELUX Groep en het ontwerpduo Scholten en Baijings? Lees dan hier het interview met Stefan Scholten en Carole Baijings.

Reacties