Met welk dekbed slaap je het lekkerst?

Een goed dekbed is van groot belang voor een goede nachtrust. Lekker slapen en goed uitgerust wakker worden is namelijk nodig om goed te kunnen functioneren.

25 Februari 2019

Hierbij speelt het dekbed een grote rol. Er zijn vele soorten dekbedden. Welk dekbed je prettig vindt, is vaak erg persoonlijk. Een dekbed moet goed vocht reguleren en warmte isoleren. Welke vulling je zoekt, is persoonlijk. Voordelen van een synthetisch of donzen dekbed is dat het goed isoleert. Voor een wollen dekbed geldt dit minder. Dit geldt ook voor de soepelheid van het dekbed. Bij een wollen dekbed is de vochtopname het beste. Een synthetisch dekbed loopt weer voorop met betrekking tot de wasbaarheid van je dekbed. Deze gaat zo de wasmachine in. Ideaal dus! Lees hieronder 4 tips over dekbedden. Hier vind je meer informatie over een dekbed kopen.

4 seizoenen dekbed

Een 4 seizoenen dekbed is ideaal. Hierbij heb je dekbed voor de zomer en een dekbed voor het voor- en najaar. Als deze op elkaar klikt, heb je een dekbed voor de winter. Heerlijk licht en dus geen zwaar dekbed op je lijf.

Afmetingen dekbed

Kies wanneer je een dekbed koopt altijd een dekbed dat 40 cm breder is dan je matras, maar liefst zelfs 50 tot 60 cm. De ideale lengte is voor je dekbed is niet moeilijk te bepalen. Ga van de eigen lengte van het bed en tel voor een dekbed daar gemiddeld 20 cm bij op. Zeker voor de koude wintermaanden wordt het dekbed hoog over de schouders getrokken. Een verschil van minstens 20 cm is dan gewenst. De meesten dekbedden bestaan uit vaste maten.

Donzen dekbed

Een donzen dekbed wordt meestal gemaakt van eendendons of ganzendons. Hoe meer dons een dekbed bevat, hoe lichter dit aanvoelt. Een licht dekbed zorgt dat je gemakkelijk in je slaap draait.

Onderhoud dekbed

De meeste dekbedden kunnen gewassen worden in de wasmachine. Het is echter niet nodig dit heel vaak te doen. Regelmatig luchten en opschudden van het dekbed is wel belangrijk. Een dekbed gaat normaal gesproken tien jaar mee.

Reacties