Foto: luxe_kamer

Creëer je eigen luxueuze kamer

In dit artikel ontvang je verschillende tips hoe je jouw kamer deze luxe sfeer kunt geven.

Henny 24 Januari 2024

Ben je net verhuisd of ga je op kamers wonen? Een eigen ruimte hebben is altijd erg spannend en leuk! Een belangrijke stap naar volwassenheid én een frisse start. Maak hier optimaal gebruik van door jouw kamer in te richten met een luxueuze uitstraling. In dit artikel ontvang je verschillende tips hoe je jouw kamer deze luxe sfeer kunt geven.

tip 1: Bedenk een kleurpalet

Het begint allemaal met de juiste kleuren. Wanneer je een mooi palet hebt bedacht, kun je alle spullen verzamelen. Er zijn verschillende opties qua kleurencombinaties, maar er zijn altijd twee kleuren die sowieso terugkomen en dat zijn zwart en goud.

Luxueuze kleuren zijn voornamelijk:

 • Donkere kleuren: Zwart, goud, brons, bordeaux rood, smaragd groen of diep donkerblauw, donkerpaars en oker geel.
 • Lichte kleuren: Taupe, zilver, parelmoer, beige en poeder roze.

Binnen deze kleuren kun je ook wisselen tussen licht en donker, zoals een taupe muur combineren met beige meubels en gouden details. Of beige muren met één smaragd groene muur en zwarte wissellijsten als accessoire.

Maak een moodboard (fysiek of op Pinterest) om te zien wat jij mooi vindt staan bij elkaar. Probeer buiten de lijntjes te schilderen en unieke kleurencombinaties uit, zodat jouw kamer echt uniek is en gepersonaliseerd.

Tip 2: De beste materialen

Als je eenmaal bedacht hebt welke kleuren je in jouw kamer wilt, is het tijd om te kijken naar de materialen. Dit is ontzettend belangrijk voor een echt luxe uitstraling en gevoel. Over het algemeen geldt voor stoffen: Hoe zachter, hoe luxer. Voor harde onderdelen van meubels en accessoires geldt: Hoe sterker en glanzender het metaal, hoe luxer.

Het juiste materiaal betekent ook dat je investeert in kwaliteit. Neem dus de tijd om spullen te verzamelen, want het kan soms aan de prijzige kant zijn. Koop daarom altijd eerst wat je het hardst nodig hebt. Hoewel het een flinke som lijkt als je het optelt, is het een investering in je toekomst, want de meeste van je spullen zullen veel langer meegaan dan wanneer je goedkope materialen koopt.

Luxe materialen zijn bijvoorbeeld:

 • Fluweel
 • Zijde
 • Wol
 • Aluminium
 • Roestvast staal

Let hierbij wel op dat het gaat om 100% dat materiaal. Vooral bij de stoffen worden vaak synthetische stoffen gemixt. Zodra iets slechts 10% wol bevat, mag het al een ‘wollen …’ heten. Let dus goed op wat je in huis haalt.

Tip 3: De belangrijkste meubels

Als je voor alles een visie hebt, is het tijd om met de meubels aan de slag te gaan. Dit zijn gebruiksvoorwerpen en daarom belangrijker dan woonaccessoires. Voor een luxe uitstraling let je op de volgende punten in het ontwerp:

 • Afgeronde hoeken stralen meer luxe uit
 • Hoe dikker het materiaal, hoe luxer het eruit ziet
 • Zorg dat alles op poten staat

Kies bijvoorbeeld voor een bed met afgeronde punten en een mooi hoog, rond hoofdbord. Een belangrijk element is dat alle meubels van de grond af moeten staan en dus pootjes nodig hebben. Of je nu kiest voor mooi, donker hout voor de poten of juist een mooi metaal in een luxe kleur; zolang de poten zichtbaar zijn en iets toevoegen aan het design, heb je goud in handen.

Een aantal meubels voegen echt die luxe sfeer toe aan je ruimte:

 1. Een lekker groot en comfortabel bed
 2. Een chaise longue
 3. Een poef
 4. Een houten ladekast waar je accessoires op kunt plaatsen
 5. Een sierlijk, houten bureau

Natuurlijk moet het allemaal maar net in je kamer passen én is het belangrijk dat je er ook daadwerkelijk gebruik van maakt, maar dit zijn stuk voor stuk meubels die jouw kamer een luxe uitstraling zullen geven.

Tip 4: Mooie en luxe accessoires

Het werd al even genoemd, maar accessoires zijn iets minder belangrijk dan de meubels. Toch zijn ze ontzettend belangrijk om alle puntjes op de ‘i’ te zetten. Accessoires zijn de perfecte manier om jouw persoonlijkheid echt te laten zien.

De beste, luxe en persoonlijke accessoires zijn:

 • Zwarte wissellijsten: Dit is de perfecte manier om je persoonlijke foto’s of favoriete kunst op te hangen. Aangezien je niet je muren helemaal vol wilt hangen, zijn zwarte wissellijsten de perfecte manier om je kunst en foto’s regelmatig uit te wisselen.
 • Een klok: Hoewel het niet meer nodig lijkt met een smartphone én smartwatch, een klok aan je muur geeft een luxe uitstraling. Daarnaast zul je op elk moment de tijd kunnen zien, zonder jezelf bloot te stellen aan blauw licht, dat is ook beter voor je ogen.
 • Grote planten: Ze zijn een stuk duurder, maar zien er altijd gezond en mooi uit. Grote planten mogen niet missen in je luxe kamer. Wederom, let erop dat het past in je kamer, je wilt er zelf ook nog in kunnen leven.

Met deze accessoires zorg je al voor een mooie kamer. Je zult je elke keer weer in luxe wanen, maar daarvoor zul je nog wel op een aantal dingen moeten letten!

Tip 5: Jij in je kamer

Om een echt luxe kamer te hebben, zul je zelf ook bepaalde dingen moeten bijhouden:

 • Maak elke dag je bed op
 • Ruim altijd alles achter je op
 • Zorg voor zo min mogelijk losse spulletjes op de oppervlakken

Hoewel dit natuurlijk niet altijd kan, zul je merken dat het ook enorm belonend is als je al deze dingen bijhoudt.

Daarnaast nog een paar laatste tips waar je op kunt letten:

 1. De juiste belichting doet wonderen; kies voor kleine lampen op tafeltjes
 2. Een vloerkleed, zelfs op vloerbedekking, straalt ook luxe uit
 3. Investeer in goede, verduisterende gordijnen

Wanneer je met dit alles rekening houdt, heb jij de mooiste, luxe kamer waar iedereen jaloers op zal zijn.

Reacties