Rustgevende slaapkamer voor een goede nachtrust

Wist je dat een slaapkamer met rustgevende uitstraling bij kan dragen aan een fijne nachtrust?

20 November 2020

Een goede reden om deze kamer eens met een kritische blik te bekijken! Straalt het geheel rust en warmte uit? Voelt het nog een beetje kil of oogt het juist ontzettend chaotisch? Als je wel wat hulp kunt gebruiken bij de inrichting van de slaapkamer, komen de tips uit het onderstaande artikel vast goed van pas.

Rustig kleurenpalet

Het kleurgebruik in de slaapkamer heeft een groot effect op de totale uitstraling. Het is daarom verstandig om te kiezen voor rustgevend en neutraal kleurenpalet voor een rustgevende look. Geef de wanden een warme kleur, maak gebruik van zachte aardetinten en kies eventueel voor eenvoudig wit. Probeer vooral weg te blijven bij de hele felle kleuren. Dit kan onbewust een onrustig gevoel veroorzaken.

Luxe en comfortabel bed

Het bed is het middelpunt van de slaapkamer. Dit onderdeel mag daarom wat extra aandacht krijgen. Kijk niet alleen naar het uiterlijk van het bed, maar zorg er vooral voor dat het comfort aansluit bij jouw wensen. Boxsprings zijn vaak een goede keuze. Deze bedden kun je eventueel zelf samenstellen en op maat laten maken. Zo kan het bed aan al jouw eisen voldoen. Bepaal het formaat, bodemtype, matrastype en maak het eventueel compleet met een topper. Op deze manier creëer je stap voor stap jouw droombed. Tip: Maak gebruik van de handige boxspring configurator op de website van Silvano.

Kwalitatief beddengoed

Ook beddengoed is een belangrijk onderdeel van een comfortabel bed. Koop een dekbedovertrek en hoeslakens van hoogwaardige kwaliteit en een zacht materiaal. Je kunt het verschil echt voelen als je voor het eerst kiest voor een kwalitatieve stof! Kijk daarnaast goed naar de kleuren en prints van het beddengoed. Blijf bij het rustige kleurenpalet en zorg ervoor dat het stijlvol oogt. Less is more.

Sfeervolle verlichting

Maak in de slaapkamer vooral gebruik van zachte en sfeervolle verlichting. Kies voor lampen met een warme lichtkleur om een ontspannen gevoel te krijgen zodra je naar bed gaat. Sluit eventueel een dimmer aan om ook de lichtsterkte te kunnen veranderen.

Genoeg opbergruimte

 

Creëer tot slot genoeg opbergruimte in de slaapkamer. Hoe overzichtelijker en netter het geheel oogt, hoe meer rust het geeft. Maak daarom optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Koop een extra hoge kast, maak gebruik van slimme opbergsystemen of neem afscheid van een aantal spullen als het écht niet meer past. Een overvolle slaapkamer is alles behalve rustgevend.

Reacties