Foto: swissflex-lattenbodem-uni-22-bridge

Swissflex lattenbodem uni 22 bridge®

Swissflex lattenbodem uni 22 bridge® bekroond met gerenommeerde Red Dot Award 2014 in de categorie Product Design.

Het nieuwe topmodel van Swissflex, de lattenbodem uni 22 bridge®, wist de internationale jury van bekende designexperts te overtuigen en krijgt de begeerde Red Dot Award in de categorie Product Design. De onderscheiding bevestigt de filosofie van Swissflex - het garanderen van een constant hoog niveau wat betreft ontwerp, concept, ergonomie en kwaliteit.

Jens Fischer, Hoofd Marketing en Productmanagement: 'Wij willen toonaangevend zijn als het gaat om kwaliteit, oftewel ergonomie en comfort. Daarom verheugt het ons des te meer dat wij ook voor het productdesign met een prijs zijn beloond door vooraanstaande experts. Na de Interior Innovation Award 2011 en de iF Design Award 2012 voor de voorganger uni 21 mogen wij nu de meest prestigieuze van alle designprijzen in ontvangst nemen voor de nieuwste innovatie.'.

Swissflex lattenbodem uni 22 bridge®.

Deze designwedstrijd voor producten vindt sinds 1954 plaats en de onderscheiding, de 'Red Dot', is een wereldwijd erkend kwaliteitskeurmerk voor voortreffelijke vormgeving. De Award biedt de meest uiteenlopende bedrijven sindsdien een neutraal platform om een professioneel beeld van de designkwaliteit van de eigen producten te krijgen.

Swissflex is er met zijn nieuwe lattenbodemmodel bridge®, dat voor het eerst op de IMM Keulen 2014 werd gepresenteerd, opnieuw in geslaagd de concurrentie achter zich te laten: 1.816 fabrikanten, designers en architecten uit 53 landen hebben hun huidige producten ingezonden met de hoop het begeerde kwaliteitskeurmerk toegekend te krijgen. De veertig leden van de Red Dot Jury hebben in totaal 4.815 ontwerpen getest, besproken en beoordeeld. Alleen de beste producten worden met de begeerde onderscheiding bekroond.

De bridge®-technologie is het resultaat van de consequente ontwikkeling van innovatieve technologieën en uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Geïnspireerd op de menselijke wervelkolom is een gepatenteerde lattenbodemtechnologie ontwikkeld die zich geheel automatisch, individueel en optimaal aan elke lichamelijke behoefte en slaaphouding aanpast - zowel horizontaal als verticaal. Voor elke lichaamsvorm, in alle houdingen, zonder de lattenbodem handmatig te hoeven verstellen.

Swissflex lattenbodem uni 22 bridge®.

De bridge®-technologie bestaat uit vrijdragende, zelfregulerende veermodules die in de vorm van een keten de afzonderlijke latten met elkaar verbinden. Deze veerketen reageert automatisch en nauwkeurig op de lichaamsdruk en past zich zo van top tot teen volledig aan alle bewegingen tijdens de slaap aan. Dat garandeert een ergonomisch correcte ondersteuning en tegelijkertijd ontlasting van het lichaam: Gevoelige delen van het lichaam, zoals de schouders, worden door een zo hoog mogelijke veerweg en een maximale wegzinkdiepte ontlast, terwijl andere lichaamsdelen, zoals de wervelkolom, optimaal ondersteund worden. Of men nu op de zij, rug of buik slaapt - het ligvlak past zich tot de uiterste bedrand aan de bewegingen tijdens de slaap aan en helt ook bij eenzijdige belasting niet over.

Meer informatie: www.swissflex.com

Publicatiedatum: 26 maart 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties