Zo zorg je ervoor dat jouw slaapkamer altijd heerlijk ruikt

Je spendeert een groot deel van je tijd in je slaapkamer, je slaapt zo’n acht tot tien uur per dag en tussendoor breng je hier ook genoeg tijd door.

Guido van Loon 06 November 2021

Dan is een lekkere frisse geur wel lekker! Frisse lucht is altijd fijn om ervoor te zorgen dat het niet muf gaat ruiken, maar hiernaast is een lekker geurtje van bijvoorbeeld lavendel of vanille altijd lekker. Maar hoe krijg je die geur in je slaapkamer? De volgende tips helpen!

Steek geurkaarsen of waxmelts aan

Iedereen houdt er wel van om een kaarsje aan te steken, toch? Steek een lekkere geurkaars aan! Je vindt geurkaarsen overal wel en ze komen vaak in allerlei lekkere geuren. Het gesmolten kaarsvet laat een heerlijke geur achter, ook als je hem alweer uitblaast. Liever geen geurkaarsen? Waxmelts zijn ook ideaal! Die leg je op een klein brandertje en hieronder zet je een waxinelichtje aan, waardoor de stukjes was gaan smelten. Deze ruiken heerlijk en lekker sterk, en zijn hierna ook te hergebruiken. Voor een vuur-vrije oplossing kun je kijken naar wierook.

Maak gebruik van een geur diffuser

Een geur diffuser van Happyhaves, ook wel een aroma diffuser, maakt gebruik van etherische oliën die vervolgens verdampt worden en door het apparaatje door de kamer verspreid worden. Het is hierdoor ook niet schadelijk en slecht voor bijvoorbeeld een huisdier als een hamster of valkparkiet. Ideaal dus! Je kunt een olie kiezen die je zelf lekker vindt en zo de geur gelijkmatig door de kamer verspreiden. Heerlijk! Je kunt zo natuurlijk ook afwisselen tussen allerlei verschillende geuren en elke dag een ander geurtje kiezen. Zo ruikt je kamer altijd heerlijk fris en bovendien helpen bepaalde geuren je bij het verkrijgen van een goede nachtrust. Dat is al helemaal mooi meegenomen.

Automatische luchtverfrisser

Iedereen kent de standaard automatische luchtverfrissers wel, toch? In het apparaatje waar batterijen inzitten zet je een luchtverfrisser en deze gaat elk half uur af. Dan wordt er een heerlijke geur verspreid door de kamer. Misschien heb je zelf niet door dat de geur goed blijft hangen, omdat je er op een gegeven moment aan gewend bent. Maar dit soort geurverspreiders werken ideaal en als je een geur kiest die goed blijft hangen, zal je hier ook de vruchten van plukken. Heerlijk! En bovendien handig, want je hoeft er zelf niet meer naar om te kijken. Ook een geurverspreider die je in het stopcontact steekt heeft dezelfde voordelen, en zijn dus ook erg handig. Het is maar net wat je voorkeur heeft.

Reacties