Foto: tips-kopen-nieuw-bed

Tips bij het kopen van een nieuw bed

Heb je thuis nog een eenpersoonsbed en wil je naar een tweepersoonsbed? Of is jouw bed al dusdanig oud dat deze aan vervanging toe is?

Guido van Loon

Ga dan op zoek naar een nieuw bed. Door het grote aanbod heb je nogal wat te kiezen op het gebied van bedden. Hierdoor weet jij mogelijk niet welk bed je moet kopen. Om jou een handje te helpen, hebben wij hier een aantal tips voor het kopen van een bed op een rijtje gezet.

1. Bepaal de maximale afmetingen van het bed

Begin pas aan de zoektocht van jouw bed als je de maximale afmetingen weet. Richt je hiervoor tot jouw slaapkamer. Meet de afmetingen van de ruimte op en bepaal waar het bed straks komt te staan. Op deze manier weet je voor jezelf hoe groot het bed maximaal mag zijn. Dit helpt je om te filteren in het grote aanbod. Bepaal voor jezelf ook een minimale maat. Je wilt immers niet een te klein bed kopen. Aan de hand van de afmetingen kun je gericht zoeken en dat helpt jou om het juiste bed te vinden.

2. Ledikant of boxspring?

Het is jou ongetwijfeld al bekend dat er allerlei verschillende soorten bedden zijn. Wil je het jezelf makkelijker maken? Bepaal dan ook eerst voor jezelf wat voor een bed je wilt. Slaap je liever in een ledikant of kies je toch voor een boxspring? Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een boxspring. De bodem van dit bed is voorzien van veren. Niet iedereen slaapt hier prettig op. Geldt dit ook voor jou? Kies dan voor een ledikant. Dit is de benaming van het bedframe waarin je een lattenbodem legt. Vaak moet je deze bodem er los bij kopen.

3. Kies het juiste matras

Slaap je nu in een ledikant en koop je opnieuw zo’n bed? Dan kun je de huidige matrassen mogelijk ook in het nieuwe bed gebruiken. Het bed moet in dat geval wel dezelfde afmetingen hebben. Als dit niet het geval is, moet je tevens een nieuw matras kopen. Je kunt voor matrassen van verschillende materialen kiezen. Verdiep je hier eerst goed in alvorens je een keuze maakt.

Valt jouw keuze op een boxspring? Dan koop je hier waarschijnlijk ook direct een nieuw matras bij. Bij de meeste boxsprings zit tegenwoordig standaard een matras. Je kunt er eventueel voor kiezen om er een extra topmatras bij te kopen. Dit zorgt voor extra comfort tijdens het slapen.

4. Stel een budget vast

Doordat bedden er in allerlei soorten en maten zijn, verschillen ze in prijs van elkaar. Om te voorkomen dat je meer geld aan een bed uitgeeft dan je lief is, stel je een budget vat. Een budget maakt het jou bovendien makkelijker om te filteren in het aanbod.

Reacties