Foto: freshbed-beter-slapen

FreshBed: sneller, langer, dieper slapen

Temperatuur in bed is een “hot issue”.

Uit onderzoek van de European Bedding Industries’ Association blijkt dat de verkeerde temperatuur in bed door consumenten als één van de belangrijkste oorzaken wordt beschouwd waardoor men slecht slaapt. De temperatuur in bed is van grote invloed op onze slaap. Roy Raymann, als slaapwetenschapper onder meer verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, toonde in een onderzoek eerder dit jaar al aan dat mensen beter slapen als hun huid licht is opgewarmd. Mensen vallen sneller in slaap, slapen dieper en slapen langer door.

FreshBed

Met de introductie van FreshBed behoren onrustige nachten in bed, als gevolg van het te warm of te koud hebben of overmatig transpireren, tot het verleden. FreshBed is een innovatief, gepatenteerd en TÜV-gecertificeerd slaapsysteem. De unieke combinatie van ventilatie met individuele temperatuurregeling houdt de lichaamstemperatuur constant tijdens de slaap en zorgt daarmee voor een betere en diepere nachtrust. Bovendien houdt het de matras vrij van vocht, bacteriën, schimmels en huisstofmijten. Dé oplossing als sprake is van allergieën of astma.

Slaapkamer van de toekomst

De slaapkamer, en het bed in het bijzonder, wint steeds meer aan betekenis als bron van rust en ontspanning. Het is één van de weinige plekken waar je je kunt onttrekken aan de waan van de dag.
De Daily Mail publiceerde op 25 oktober jongstleden de resultaten van een groot onderzoek van The Sleep Council naar de ‘slaapkamer van de toekomst’. De twee belangrijkste punten volgens de respondenten:
1. Zelfreinigende en bacterie-resistente matrassen (gaf 47% van de respondenten aan)
2. Matrassen en beddengoed voorzien van adaptieve materialen die automatisch kunnen opwarmen bij een koude lichaamstemperatuur en kunnen afkoelen bij een warme lichaamstemperatuur (volgens 42% van de respondenten)
Hieruit blijkt een toenemende belangstelling voor het klimaat en de hygiëne in bed. Bovendien worden mensen zich steeds bewuster van het belang van een goede nachtrust. Niet voor niets zijn meer en meer smart-horloges en -polsbandjes verkrijgbaar, waarmee we zelf de kwaliteit van onze slaap kunnen meten. De hectiek van alledag vergt veel van ons. Door een goede nachtrust kan ons brein verwerken wat we overdag hebben meegemaakt.

Temperatuur en hygiëne

Een nadeel van een te warm bed is dat we gaan transpireren en daarmee wordt het meest gebruikte meubelstuk in huis dé voedingsbodem voor huisstofmijt en bacteriën, die het beste gedijen in een vochtige en donkere omgeving. Een volwassene verliest gemiddeld 350 ml vocht per nacht, dat is ca. 120 liter vocht per jaar. Vocht dat verdwijnt in het beddengoed en in de matras. Aangetoond is dat na 1 jaar een nieuw matras meer dan 1.000.000 huisstofmijten bevat. Onderzoek onder hotelgasten wijst uit dat 83% van hen de voorkeur geeft aan een allergie-vriendelijke hotelkamer wanneer ze de keuze hebben. Ze zijn zelfs bereid daar extra voor te betalen.

FreshBed – sneller, langer en dieper slapen

Het FreshBed slaapsysteem kent een speciaal ontworpen matras die tijdens het slapen een optimale ventilatie verzorgt. De bedbodem heeft de innovatieve technologie die het slapen in een FreshBed zo bijzonder maakt. Een geruisloze unit zuigt lucht uit de slaapkamer aan en filtert deze met een Hepa filter, om ze vervolgens door de matras heen ongemerkt naar het lichaam te brengen. De thermostaat in de unit controleert continu de luchtstroom en houdt die op de juiste temperatuur.
Deze actieve en instelbare ventilatie voorkomt transpiratie of koude rillingen, en houdt de matras droog en fris. Hierdoor krijgen huisstofmijten, bacteriën en schimmels geen kans. De lucht in de slaapkamer wordt gezuiverd, van fijnstof ook nog. Op een FreshBed valt men sneller in slaap, slaapt men dieper, wordt men minder vaak wakker en slaapt men langer door!

Meer informatie: www.freshbed.nl

Publicatiedatum: 11 december 2013.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties