Foto: 2014/frieschen-waterbed-boxspring.jpg

Boxspring en waterbed Frieschen populair

Een ongekend succes: boxspring en waterbed Frieschen. Ze worden op maat gemaakt en binnen 4 weken geleverd.

De boxsprings en waterbedden van Frieschen uit Wolvega zijn een ongekend succes. Ze worden op maat gemaakt en binnen 4 weken geleverd. Vooral de boxsprings met massage blijken een gat in de markt te zijn. Het succes is te danken aan het Friese label en slimme technische trucjes.

Fries label

In relatief korte tijd, slechts 5 jaar, is Frieschen uitgegroeid tot een begrip. Eigenaren Germ Hosper en Jelco Sijtsema denken dat het succes o.a. te danken is aan het Friese label. Het bedrijf staat voor ‘afspraak is afspraak’ en ‘eerlijke handel’. Uit het hele land komen klanten speciaal naar Wolvega. 

Maatwerk en persoonlijk contact

Een Frieschen-bed, of het nu een boxspring of waterbed is, wordt op maat gemaakt en binnen 4 weken geleverd. De klant mag in de showroom alle mogelijkheden samenstellen en uitproberen. Er zijn veel verschillende soorten combinaties mogelijk. Is de keuze eenmaal helder, dan wordt het bed in eigen beheer gemaakt. De aflevering en installatie doen de heren persoonlijk, omdat ze persoonlijk contact belangrijk vinden.    

Anders dan anderen, praktisch en met oog voor de klant 

Het concept van Frieschen is simpel: anders dan anderen, praktisch en met oog voor de klant. Bovendien hebben de eigenaren een technische achtergrond en beschikken ze over een gezonde dosis creativiteit. Zo ontwikkelden ze bijvoorbeeld de in- en uitstapverlichting in de bedpoot, die automatisch aan gaat als je ’s nachts  je bed uitstapt. Of het driehoekige finesit-kussen dat je kunt gebruiken als hocker of als rugkussen op een waterbed c.q. boxspring. Voor een echtpaar waarvan de man een waterbed wilde en de vrouw een gewone matras maakten ze één bed met beide mogelijkheden. En de allernieuwste vinding voor de winter is een boxspring met algehele matrasverwarming.     

Proefslapen

Om een bed te proberen, is er de mogelijkheid om te proefslapen op een boxspring met ingebouwde massage in een Bed & Breakfast. Dit is mogelijk bij B&B Tala Lodge in Ravenswoud (Friesland) en bij B&B Ecolinde in Vorden (Achterhoek). 

Boxspring met massage van Frieschen

Het eerste product van Frieschen was de boxspring met massage. Dat bleek een gat in de markt te zijn. Massage is heilzaam en daar zijn steeds meer Nederlanders van overtuigd. Hierna kwam de matras met geïntegreerde massage. Het massagesysteem is te bedienen met een afstandsbediening. De klant kan kiezen uit 6 voorgeprogrammeerde programma’s of een eigen programma samenstellen. Na 15 minuten slaat het massagesysteem automatisch uit.

Waterbed Frieschen

Bij waterbedden is de stabilisatie en het aantal liters water belangrijk. Hierin heeft Frieschen een voorsprong op de internetverkoop ontwikkeld, omdat een bed van internet niet voelbaar is. Frieschen heeft zich gespecialiseerd in de stabilisatie en het aantal liters water, nodig voor het afvullen. Bovendien werken ze uitsluitend met keramische verwarmingselementen, zodat er minder energieverbruik en geen magnetisch veld is, maar wel een perfecte temperatuur.

Meer informatie: www.frieschen.nl

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties