string(1) "a"

Luxe slaapkamer inrichten met een klein budget

lees je hoe je zelf een luxe slaapkamer kunt inrichten voor een relatief klein prijsje.

21 Augustus 2021

Heb je een klein budget, maar wil je de slaapkamer toch een luxe uitstraling geven? Dan kun je vast wel een aantal handige tips en leuke ideeën gebruiken. Hieronder lees je hoe je zelf een luxe slaapkamer kunt inrichten voor een relatief klein prijsje. Veel succes! 

Less is more
Je kunt de slaapkamer eenvoudig een luxe look geven door de inrichting zo eenvoudig mogelijk te houden. Doe het rustig aan met de accessoires en beperk het kleurenpalet tot maximaal twee hoofdkleuren. Deze ‘less is more’ regel is niet alleen eenvoudig toe te passen, maar ook erg budgetvriendelijk. 

Luxe maar budgetvriendelijk bed
Als je ergens niet te veel op moet bezuinigen, is het wel het bed. Je kunt het beste investeren in hoge kwaliteit zodat je nog lang kunt genieten van een fijne nachtrust. Kies bijvoorbeeld een goedkope boxspring zonder hoofdbord om toch wat geld te besparen. Boxsprings hebben zelfs zonder hoofd- en voetbord al een hele luxe uitstraling! Dit komt doordat boxspring bedden wat hoger zijn dan een standaard bed. Daarnaast heb je de keuze uit allerlei mooie materialen voor de bekleding. 

Gouden details voor luxe uitstraling
Met een aantal gouden details breng je direct meer sfeer en luxe in de slaapkamer. Ook brons, koper en rosé goud zijn mooie opties. Je kunt het bijvoorbeeld terug laten komen in de verlichting, de handgrepen van het nachtkastje of subtiele accessoires op het dressoir. 

Decoratie boven het bed
Wanddecoratie kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Voor een luxe uitstraling hang je één, twee of drie mooie lijsten boven het bed. Bij voorkeur in een vrij groot formaat. Het maakt hierbij niet uit of het een illustratie van een echte kunstenaar is of simpelweg een afgedrukte foto. Het belangrijkste is dat het jou persoonlijk aanspreekt en dat het qua kleurenpalet aansluit op het interieur. Ga bij twijfel voor een minimalistische look. Less is more!

 

Stijlvol beddengoed

Bij een chique slaapkamer denk je al gauw aan een mooi opgemaakt bed. Vergeet daarom niet om stijlvol beddengoed aan te schaffen. Ga voor een effen dekbedovertrek of een eenvoudig patroon. Blijf weg bij te felle kleuren en kies liever voor een gedempte kleur. Verkies daarnaast altijd kwaliteit boven kwantiteit – óók als je een beperkt budget hebt. Op de lange termijn bespaar je hiermee echt een hoop geld. Koop bijvoorbeeld een hoogwaardige hoeslaken katoen dat heerlijk zacht aanvoelt voor het echte hotelgevoel in je eigen slaapkamer.

Reacties