IKEA introduceert online Slaapfitness

wee op de drie Nederlanders zijn niet tevreden over de kwaliteit van hun nachtrust.

16 April 2020

En dat terwijl slapen even belangrijk is voor de gezondheid als lichaamsbeweging en goede voeding. IKEA Slaapfitness is een online videosessie waarin een slaapcoach alles vertelt over goed slapen, slimme slaaphacks, ademhaling en ontspanning. IKEA Slaapfitness wordt vanaf vandaag gratis aangeboden in samenwerking met het flexibele sportabonnement OneFit, waar je binnenkort ook online sportlessen kan volgen. 

Bekijk de teaser van Slaapfitness hier en de volledige videosessie hier.

IKEA Slaapfitness

Er is goed nieuws voor de woelers, de piekeraars, de lichte slapers en de te korte slapers: goed slapen kan je leren met IKEA Slaapfitness. De Slaapfitness is ontwikkeld in samenwerking met experts op basis van wetenschappelijke inzichten.* Slaapcoach Anouk Puister, bekend als de Happy Sleeper, vertelt in een sessie van ongeveer twintig minuten hoe je meer uit je nachtrust kan halen aan de hand van vijf stappen. Zo vergroot de slaapcoach je slaapkennis en helpt ze je slaapsfeer - licht, temperatuur, geluid en lucht - te verbeteren. Er worden tips gegeven om van je kamer een oase van rust te maken en je doet tijdens de sessie ademhalings- en fysieke oefeningen, die je helpen om te ontspannen. 

Belang van goede nachtrust

Goed slapen zorgt er niet alleen voor dat je uitgerust aan de dag kan beginnen, het kan invloed hebben op onder andere je gemoedstoestand, je immuunsysteem en je hart en bloedvaten. Maar goed slapen is niet makkelijk. Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan 's nachts wakker te worden en moeite te hebben om weer in slaap te vallen. 94% van de mensen kijkt naar een telefoon- of computerscherm voor het slapengaan, terwijl 73% zich ervan bewust is dat dit ervoor zorgt dat je minder makkelijk in slaap valt. Piekeren, later slapen door huiswerk en mediagebruik zijn factoren die invloed hebben op de slaapkwaliteit- en kwantiteit van Nederlandse jongeren.*

Iedereen kan de IKEA Slaapfitness sessie gratis volgen via de Instagram-accounts van IKEA Nederland en Onefit. Ga naar @ikeanederland of @onefit.community op Instagram. Of volg de sessie via het YouTube-kanaal van IKEA Nederland.

Reacties