Daarom is een goede nachtrust zo belangrijk

Goed slapen stimuleert creativiteit en lichamelijke ontwikkeling en leidt tot een beter geheugen. Bij Emma staat een goede nachtrust dan ook voorop.

Al sinds de achttiende eeuw weten we dat de mens zoiets als een biologische klok heeft. Maar hoe die precies werkt, is nog niet helemaal duidelijk. De biologische klok is van groot belang voor het functioneren van ons lichaam en bestuurt hartslag, bloeddruk, ademhaling, spijsvertering, spierspanning, hormonen, hersenfuncties en lichaamstemperatuur. Deze biologische klok regelt ook onze behoefte aan slaap, die verschilt per individu. Zo ontstaan typeringen als ochtendmensen en avondmensen.

Goede nachtrust

We zijn ons dan ook steeds meer bewust van het belang van een goede nachtrust. Zo blijkt uit onderzoek dat Emma Sleep in Nederland liet uitvoeren dat bijna 70% van de ondervraagden meldt dat slapen de belangrijkste activiteit is die bijdraagt aan hun welzijn. Ze geven aan dat slapen veel belangrijker is dan andere factoren zoals goed eten (39%), ontspannen (35%) of het spenderen van tijd buiten (33,6%). Tevens geeft men aan dat de effecten van een onrustige nacht vooral voelbaar zijn in het lichaam. Na een slechte nachtrust meldt zo'n 60% van de Nederlanders dat de negatieve effecten vooral in lichaam en geest worden gevoeld: 58,6% van de ondervraagden geeft aan in een slecht humeur te zijn, 58,6% geeft aan zich minder energiek te voelen en 25% geeft aan fysieke pijn te ervaren. Belangrijk dus te zorgen dat je bed voldoet. Heb je het idee steeds vaker gebroken wakker te worden? Eén van de belangrijkste signalen van een verouderde slaapcombinatie.

Het uitzoeken van een nieuw bed of matras?

In eerste instantie is het voor je zoektocht naar een nieuw bed goed om nog eens bij jezelf na te gaan waarom je nu precies een nieuw bed wilt. Is dat omdat je in je huidige bed slecht slaapt, is je levenssituatie veranderd, is er iets veranderd in je gezondheid of heb je van vrienden goede verhalen gehoord over die ene slaapcombinatie? Belangrijk is dat je je realiseert wat je prettig vindt aan je huidige bed en wat je graag anders wilt.

Keuzehulp en slaaptips

Niemand kan beter achterhalen wat goed voor je is dan een echte allround slaapspecialist. Houd bijvoorbeeld rekening met je slaaphouding. Iemand die altijd op zijn buik slaapt heeft een ander matras nodig dan iemand die in foetushouding ligt. Ook belangrijk om te bedenken is hoeveel waarde je hecht aan stabiliteit en duurzaamheid. Een goed bed is zoals we eerder al constateerden essentieel voor iedereen die overdag uitgerust, geconcentreerd en fit wil zijn. Bij Emma Sleep werken we daarom met een handige keuzehulp en verschillende slaaptips. Bovendien kun je bij ons 100 nachten thuis proefslapen om je nieuwe Emma producten te testen. Voor een goede nachtrust zijn dit soort zaken dan ook echt van belang.

Profiteer van de Emma Awaken Your Best Sale

https://www.emma-sleep.nl/sale/

Ben je dus toe aan een écht goede nachtrust? Profiteer dan nu van de Emma Awaken Your Best Sale en krijg maar liefst tot 50% korting! Ontdek alle deals.