Foto: Carport-veranda-bouwen

Carport of veranda bouwen in 2018: dit is wat je moet weten

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Misschien heb jij net als velen anderen ook dit jaar grootse plannen voor de woning.

Wensen als meer ruimte, meer vrijheid of meer veiligheid kunnen dit jaar in vervulling gaan. Het bouwen van een veranda of carport hoeft helemaal niet duur te zijn.

Investering

Zoals iedere woningverbetering is het bouwen van een veranda of carport een investering. Maar je krijgt er uiteindelijk ook wat voor terug! Verandas verhogen namelijk ook de uiteindelijke waarde van de woning. Met het bouwen van een veranda creëer je een stukje extra woonruimte en dit stukje extra, telt mee in de prijs. Ga dus ook zeker na hoeveel deze investering je waard is. Hoe meer je investeert in een goed eindresultaat, hoe meer deze investering zich uiteindelijk uit zal betalen. Investeer in goed werk en doe geen dingen half. Je zou natuurlijk niet willen dat de nieuwe motor begint te roesten omdat hij onder een lekkende carport staat. Wanneer het budget het toe staat, laat je het dan ook het beste over aan de professional. Deze weet precies hoe de tekeningen er uit moeten zien en wat er waar past.

Voordelen veranda

De voordelen zijn ontelbaar. Je creëert meer leef ruimte en geeft jezelf en je gezin hierdoor al snel meer vrijheid. Een veranda kan perfect dienst doen als een plek van samenkomst. Gezellig een hapje en drankje met vrienden, lunchen met de familie of tot in de late uurtjes genieten van een knapperend haardvuurtje. Met de warmte en het comfort van binnen, kun je heerlijk genieten van het buitenleven. Je kan je veranda zelfs omtoveren tot woonkamer, en de oude woonkamer vrijspelen voor een nieuwe inrichting. Een kantoor aan huis bijvoorbeeld, of een speelkamer voor de kinderen.

Voordelen carport

Hetzelfde geld eigenlijk voor een carport. Je voegt een stukje ruimte aan je woning toe en behalve dat dit de waarde vermeerderd, creëert het ook leefruimte. De auto hoeft niet langer in de voortuin of op de oprit, maar kan nu op ‘eigen’ plek onder de carport. Daarbij blijft alles ook zonder coating, goed beschermt tegen de eventuele weersinvloeden!

Vergunningen

Met alle voordelen die het met zich mee brengt wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen, maar zorg wel dat je eerst een vergunning aanvraagt. Deze zijn namelijk voor zowel een veranda als een carport nodig voordat de werkzaamheden starten. Een vergunning vraag je gemakkelijk aan bij de gemeente. Houd er wel rekening mee dat het goedkeuren hiervan een aantal weken kan duren.

Reacties