Onderscheidend in kwaliteit en glas

Nu de zon weer meer begint te schijnen willen we vaker naar buiten, lekker beschut uit de wind in de zon. Balkonbeglazing biedt uitkomst.

Getest op orkaankracht 12

Balkonbeglazing van Metalura wordt per paneel onder én boven op twee plaatsen doorboord. Dat betekent dat een glazen paneel nooit uit het profiel kan waaien. Bij 12 mm dik glas is dit zelfs op drie plekken, zowel beneden als boven. Door middel van een rvsboutdoorsteking wordt de constructie geborgd. Bij Metalura vinden we het belangrijk dat het glas ten alle tijden op zijn plek blijft en u veilig van uw balkonbeglazing kunt genieten. Ook als het stormt mogen de glasplaten op het balkon absoluut niet uit het systeem waaien. Dat is bij SKG in Wageningen onderzocht in een windtunnel. Alle glasdiktes zijn daar tot orkaankracht 12 getest.

Metalura biedt extra beveiliging

Metalura werkt uitsluitende met hoogwaardig materiaal dat zorgvuldig afgewerkt wordt. De aluminium panelen worden behandeld met de best gecertificeerde poedercoating voor de juiste dikte. Producten die in een straal van twintig kilometer van de kust worden plaatst, krijgen een extra poedercoating, de zogenoemde seeside coating. Hiermee zijn de panelen nog beter beschermd tegen zout en weersinvloeden. Metalura maakt alleen gebruik van gehard veiligheidsglas, dat is vijfmaal sterker dan normaal glas. Mocht het glas sneuvelen, dan valt het in honderdduizend kleine stukjes waaraan niemand zich kan snijden.

Soepelgeleidend met een dubbelliggend lager

Het lagerwerk in de profielen is uniek. Om het gewicht van een glazen paneel goed te verdelen, dat al gauw zo’n 45 tot 50 kilo weegt, heeft Metalura een dubbelliggend lager per hoek ontwikkeld. Daardoor lopen de balkonbeglazingssystemen van Metalura een stuk soepeler en is de levensduur daarmee ook veel langer, dan wanneer er gebruik wordt gemaakt zouden maken van enkele lagers. Dit zijn echt kenmerkende producteigenschappen van Metalura. Daarnaast doet Metalura alles in eigen beheer, met een eigen productie en eigen monteurs. Bij Metalura krijgt u 10 jaar garantie op de systemen, ook op spontane ruitbreuk. Dat is in de markt echt wel onderscheidend. De meeste bedrijven zitten op vijf jaar, de helft.

Wilt u meer weten over de glazen wandsystemen van Metalura? Maak dan een afspraak met een van de projectadviseurs van Metalura.