Foto: carl-hansen-son-eettafel

Carl Hansen & Søn eettafels

Hoewel tegenwoordig vaak de meeste aandacht uitgaat naar stoelen, biedt Carl Hansen & Søn ook een ruime keuze in salon- en eettafels van Hans J. Wegner en Strand+Hvass.

De tafel speelt al jaren een belangrijke rol in het Deense meubelontwerp en wordt vaak gezien als een centraal element in het interieur. Hans J. Wegner heeft vooral naam gemaakt met zijn minimalistisch vormgegeven stoelen, maar ook de tafel was een belangrijk thema binnen zijn ontwerpvisie. Het ontwerpduo Strand+Hvass heeft dezelfde benadering als Wegner en ook hun tafels worden gemaakt door Carl Hansen & Søn.

De eettafel heeft grote invloed op de manier waarop mensen tijd met elkaar doorbrengen. 's Ochtends en 's avonds komen we vaak samen rond deze tafel. De eettafel neemt een centrale plek in in huis en het belang daarvan wordt vaak onderschat. Toch beleven we vaak de mooiste momenten rond de eettafel - momenten die het pure vakmanschap verdienen die kenmerkend is voor de ontwerpstijl van Carl Hansen & Søn.

Hoewel tegenwoordig vaak de meeste aandacht uitgaat naar stoelen, biedt Carl Hansen & Søn ook een ruime keuze in salon- en eettafels van Hans J. Wegner en Strand+Hvass.

Hoewel tegenwoordig vaak de meeste aandacht uitgaat naar stoelen, biedt Carl Hansen & Søn ook een ruime keuze in salon- en eettafels van Hans J. Wegner en Strand+Hvass. 'De tafel wordt vaak over het hoofd gezien als interieurelement en krijgt niet de aandacht die deze verdient,' vindt Knud Erik Hansen, CEO van Carl Hansen & Søn. 'Voor Hans J. Wegner was de tafel essentieel voor de inrichting en de functie van een ruimte. In de tafelontwerpen van Wegner ligt de nadruk op puur vakmanschap en staan natuurlijke en organische vormen en materialen centraal. Voor Wegner was de tafel een even belangrijk element in het huis als zijn beroemde stoelen.'

'Ik vind het prachtig om te zien hoe hedendaagse ontwerpers als Strand+Hvass hun interpretatie geven van de moderne eettafel', aldus Hansen. 'Net zoals Wegner ligt in hun ontwerpen de nadruk op minimalistische vormgeving met bijzondere details en een afwerking waaruit vakmanschap spreekt.'

Gemakkelijke tafelselectie

Voor de inrichting van het interieur hechten consumenten tegenwoordig bij hun keuzes grote waarde aan ontwerpen waarin vorm en functionaliteit samenkomen. De moderne consument wil ook zelf deelnemen aan het ontwerpproces en op elk moment dag en nacht op zoek kunnen gaan naar inspiratie. Met de online tafelconfigurator van Carl Hansen & Søn kan snel en gemakkelijk het uitgebreide assortiment van tafels worden doorzocht. De tafels, in verschillende vormen, maten en materialen, sluiten aan bij persoonlijke stijl en voorkeuren en zijn geschikt voor de inrichting van woningen, hotels of vergaderruimtes.

Hoewel tegenwoordig vaak de meeste aandacht uitgaat naar stoelen, biedt Carl Hansen & Søn ook een ruime keuze in salon- en eettafels van Hans J. Wegner en Strand+Hvass.

Tafels om aan te eten en om bij aan te schuiven

De toonaangevende ontwerper Hans J. Wegner, onder meer befaamd door de Wishbone Chair, Shell Chair en Wing Chair, heeft meer dan 500 verschillende stoelen op zijn naam staan. Stoelen waren echter niet zijn enige passie. Wegner ontwierp met een even groot enthousiasme tafels die bij zijn stoelen pasten en andersom. Voor Wegner was het van essentieel belang dat zijn tafels en stoelen een harmonieus geheel vormden en voldeden aan strikte kwaliteits- en ontwerpeisen.

Wegner's visie komt tot uitdrukking in elegante eettafels op basis van klassieke, geometrische vormen. Zijn unieke talent blijkt uit het gebruik van organische materialen en vormen en de harmonie tussen vorm en functie. Wegner experimenteerde voor zijn tafels met combinaties van massief hout en roestvrij staal, waardoor hij zijn ontwerpen een bepaalde lichtheid meegaf. De tafels van Wegner zijn tegelijkertijd minimalistisch en gedetailleerd in ontwerp en sluiten daarmee zeer goed aan bij de huidige trend om zachte en harde materialen te combineren voor een moderne look. Wegner was ook een meester in het ontwerpen van massief houten tafels met een pure vormgeving en een aantrekkelijke uitstraling.

Hoewel tegenwoordig vaak de meeste aandacht uitgaat naar stoelen, biedt Carl Hansen & Søn ook een ruime keuze in salon- en eettafels van Hans J. Wegner en Strand+Hvass.

In het uitgebreide productassortiment van Carl Hansen & Søn zijn meubels opgenomen van het Deense ontwerpduo Strand+Hvass, de ontwerpers van de Straight- en Extend-tafels. Straight is er in een massief houten uitvoering en met een gelamineerd blad en massief houten poten. Het tafelblad rust op een aluminium onderstel en lijkt daardoor bijna te zweven. Het ontwerp past daarmee bij de lichtheid en helderheid van Scandinavische stijlbenadering. Extend heeft een sterke en strakke belijning en zowel het tafelblad als de poten zijn uitgevoerd in hout. De tafel is standaard uitgerust met ingebouwde uitklapbladen waardoor er vier mensen extra aan tafel kunnen zitten.

Meer informatie: www.carlhansen.com

Publicatiedatum: 15 maart 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties