Foto: 2017/Sandra/openingsfoto-strandhuis-beachhouse-meubels-palletbank-binnen-bron-riverdale.jpg

Zo maak van je eigen huis een strandhuis

Met deze leuke tips en accessoires, haal je het strand een beetje in huis. Makkelijk en heel relaxt!

Sandra van Koningshoven

bron foto: Riverdale

Op vakantie gaan is voor de één een feestje en voor de ander een heuse nachtmerrie. Natuurlijk, het gevoel van zand aan je voeten, de geur van de zee en even helemaal niets moeten, is fantastisch. Maar het betekent ook dat je je hele hebben en houwen moet verhuizen naar je tijdelijke vakantiebestemming. En dan, na een paar weken, ook alles weer moet uitpakken, wassen en opruimen. En dat is helemaal niet zo leuk.

Dus soms is het helemaal niet zo gek om lekker thuis te blijven. Een staycation noemen ze dat in Amerika. Gewoon, een paar weken vrij zijn en thuis relaxen. Je bespaart niet alleen heel wat geld, maar je bespaart jezelf ook alle stress die voorafgaat aan een vakantie in het buitenland. Thuis vakantie vieren is dus helemaal zo gek nog niet!

Maar dan heeft je interieur natuurlijk wel een vakantie-boost nodig. Wij vertellen je hier hoe je dat kunt doen.

Houten meubels

Gelijk maar een flinke stap. Vervang één of meer meubels. Als je voor een echte strandlook gaat, kies je voor meubels van hout. Denk aan onbewerkt steigerhout, donker hout in combinatie met veel witte accessoires, licht eiken of pallethout. Als het maar een luchtige uitstraling heeft.

bron: impin

bron: pinterest

bron: steigerhout.nl  bron: pimpelwit

Luchtige raambekleding

Ook bij gordijnen is de regel dat je het licht en luchtig moet houden. Wil je gordijnen van stof? Ga dan voor inbetween gordijnen. Deze stof zit qua dikte tussen een gewoon gordijn en vitrage in en laat veel licht door, zonder dat je inkijk hebt. Een wat kostbaardere oplossing - maar oh zo mooi - is shutters. Je regelt de lichtinval heel gemakkelijk en elk interieur verandert ermee in een vakantiehuis.


bron: toppoint

bron: veenstragorredijk bron: Eiffinger

Zomerse woonaccessoires

Je tovert je huis heel snel en voordelig om in een vakantiehuis door je woonaccessoires te verwisselen. De wat zwaardere en donkere exemplaren mogen weer even de kast in en maken plaats voor lichte en luchtige woonaccessoires. Leef je uit met schelpen, glazen vazen, juttersmanden en eyecatchers van wrakhout. Qua kleur ga je voor natureltinten, lichtblauw, zeegroen en natuurlijk wit.

bron: HK living bron: sustainmycrafthabit


bron: pinterest bron: pinterest

Wandbekleding waar je heel relaxt van wordt

Je muren kun je natuurlijk verven in een mooi zomers kleurtje. Dat is makkelijk en snel. Maar de handige doe-het-zelver betimmert een wand (of een gedeelte ervan) natuurlijk met houten planken. Heel erg beachy! Of ze nu wit geschilderd, van steigerhout of mooi licht eiken zijn, maakt dan niet uit. Voor de wat minder handige types onder ons (ook: de schrijfster van dit artikel) bestaat er fotobehang met een print van planken. Niet van echt te onderscheiden. En mensen met een beetje lef, kiezen voor fotobehang van mooie strandtaferelen.

bron: funvit

bron: muurmode

bron: Eiffinger bron: bol.com

Riet en rotan meubels zijn een must

Je maakt van je huis geen strandhuis als je niet op de één of andere manier een rotan meubelstuk in je interieur verwerkt. Daar hoef je gelukkig niet veel moeite voor te doen, want het is helemaal hip. Op (online) woonwinkels kun je je hart ophalen bij rotan kasten, stoelen, lampen en manden. Die kun je na het zomerseizoen trouwens gewoon laten staan hoor, want rotan kan altijd.

bron: ikea

 

bron: loods5 bron: pinterest

DIT WIL JE OOK LEZEN! 

 

Reacties