Foto: dedon-stoel-play

PLAY WITH DEDON: de stoel is nog maar het BEGIN

Ontworpen door Philippe Starck voor DEDON, de wereldleider in handgeweven outdoor meubilair, zijn de PLAY stoelen een samenkomen van twee tegengestelde maar ook onderling verwisselbare design ideeën.

Ontworpen door Philippe Starck voor DEDON, de wereldleider in handgeweven outdoor meubilair, zijn de PLAY stoelen een samenkomen van twee tegengestelde maar ook onderling verwisselbare design ideeën.

Het is een huwelijk tussen het hoogtechnologisch maken van mallen in polipropyleen en glasvezel enerzijds en de unieke stijl van stoelen handgemaakt door meester handwerkers anderzijds. Gebaseerd op het concept van uitwisselbare combinaties van materialen, kleuren en technieken, opent PLAY de weg naar een toekomst van gecustomised meubilair. Het zijn meubelstukken die kunnen aangepast worden op maat, online kunnen besteld worden en uitgaan van de klant zijn directe, emotionele en creatieve input om zo de design relatie meer te versoepelen en leuk te maken.

 

Elastisch en duurzaam, extreem laag in gewicht en stapelbaar, Starck definieert de PLAY stoelen als 'een idee dat veel ruimte biedt voor menselijke tussenkomst'. Een meubel dat aluminium met spiegelafwerking en massieve teak met elkaar doet versmelten, of polipropyleen met de handgeweven synthetische vezel die DEDON over heel de wereld bekend heeft gemaakt. Kortom een collectie die een hele reeks specifieke vaardigheden en bijzondere oplossingen samenbrengt. PLAY zal aangeboden worden in diverse kleurcombinaties: samenstellingen van chalk ,carbon, stone, terracotta en bronze en met of zonder armleuning. PLAY heeft ook 'PLAY with DEDON' geïnspireerd, een samenwerking die de BISTRO en DINING tafel bevat. BISTRO met zijn geglaceerde porseleinen keramisch tafelblad op een centrale voet, gemaakt van gevormde polipropyleen, en DINING, een tafel met 4 poten in een aluminium met spiegelafwerking en geprofileerd in aluminium dat dankzij het mengsel van bamboe in poedervorm en kunststof, eruitziet als echt hout.

Een woordje uitleg over Philippe Starck

Philippe Starck is een internationaal erkende Franse ontwerper en architect. Deze onvermoeibare en rebelse inwoner van de wereld, die het als zijn taak aanziet om zijn ethische en revolutionaire visie van een oprechte planeet te delen, creëert onconventionele objecten die als doel hebben om eerst 'goed' alvorens mooi te zijn. De meeste van zijn ontwerpen zijn cultobjecten geworden en zijn hotels zijn tijdloze iconen die een nieuwe dimensie hebben toegevoegd aan het stedelijke landschap. Als een enthousiaste pleiter van duurzaamheid, ontwikkelde deze visionair recent het revolutionaire concept van 'democratische ecologie' door betaalbare windturbines voor thuis te ontwikkelen, binnenkort gevolgd door innovatieve prefab ecologische huizen en boten op zonne-energie. Hij leeft het grootste deel van zijn leven, samen met zijn vrouw Jasmine, op een vliegtuig, in Parijs, Burano of op zijn oesterkwekerij in het zuidwesten van Frankrijk. www.starck.com

Over DEDON GmbH

Als maker van exclusieve buitenmeubelen is DEDON de wereldleider in zijn sector en heeft DEDON reeds verschillende pri jzen in de wacht kunnen slepen. Het bedrijf, opgericht in 1990 door voormalig professioneel voetbalspeler Bobby Dekeyser, bracht op enkele jaren tijd met zijn ontwerpen een ware revolutie teweeg binnen de markt van de buitenmeubelen. Vandaag is DEDON vertegenwoordigd in meer dan 66 landen, hebben ze meer dan 3000 personeelsleden en worden de ontwerpen gepresenteerd in DEDON showrooms in Barcelona, Parijs, Hong Kong, Wenen, Hamburg, Milaan, Antwerpen, Limassol en Athene. De basis voor het succes is een extreem duurzame kunststof vezel. Deze wordt geproduceerd in het hoofdkantoor in Lüneburg, in Noord–Duitsland. 20 jaar geleden ontwikkeld, wordt de vezel nog steeds als 'het origineel' beschouwd in de industrie. Het kwaliteitslabel 'Made by Dedon' staat ervoor dat het meubel voldoet aan de hoogste eisen qua design en kwaliteit. De vezel is wasbaar, onderhoudsvriendelijk, ongevoelig voor zout water, zonlicht en hoge of lage temperaturen; bovendien is de vezel biologisch afbreekbaar. DEDON meubilair is ontwikkeld door internationale designers, gemaakt volgens de Duitse kwaliteitsstandaard, en handgemaakt door de wevers op het eiland Cebu. Bijgevolg is elk meubel een combinatie van moderne technologie en eeuwenoud vakmanschap. Meer informatie: www.dedon.

Publicatiedatum: 22 april 2010

Reacties