Foto: Fauteuil-woonkamer-1

Voeg een fauteuil toe aan je woonkamer

Nu is het natuurlijk ongelooflijk fijn om gezellig samen met het hele gezin op de bank te kruipen.

Maar af en toe kan een plekje voor jezelf ook enorm genieten zijn. Of het nu is om gasten te ontvangen of je woonkamer een nieuwe look te geven; een fauteuil in je woonkamer heeft gewoon iets speciaals.

De kleine ruimte

Zo is een fauteuil hartstikke handig wanneer je in een kleinere ruimte woont. Een studio of kleine woonkamer heeft niet altijd de ruimte voor grote hoekbanken. Door een beschaafde tweezitter aan te vullen met een fijne fauteuil, heb je toch voldoende zitplaats. Daarnaast ziet een bank en fauteuil combinatie er een stuk eleganter uit dan zo’n grote bank in de ruimte. Zo kun je lekker onderuitzakken op de bank met een film, of genieten van je ontbijt en een krantje op de fauteuil.

Combineren

Niets zo mooi als een gecombineerde zithoek in de woonkamer. Of je nu een grote hoekbank of een beschaafde tweezitter hebt; een fauteuil is in iedere ruimte een welkome aanvulling. Nu kun je door de winkels gaan struinen, maar je kan jezelf ook online vast oriënteren. Op websites als bijvoorbeeld woonboulevardpoortvliet.nl vind je tal van leuke, creatieve en unieke zithoek combinaties. Zo kun je, ook als je al een bank hebt, vast een mooie fauteuil vinden die jouw woonkamer net dat beetje extra geeft.

Een design fauteuil

In tegenstelling tot luxe banken zijn fauteuils in allerlei hippe en unieke designs te vinden. Zo hoeft de fauteuil niet eens met je bank te matchen, maar kan het ook een op zichzelf staande ogentrekker in je woonkamer zijn. Dit is helemaal tof als je niet al te gewaagd wilt decoreren. Met een design fauteuil kun je meegaan in de trend, zonder je hele woonkamer hierop aan te passen.

Combineren met de ruimte

Een fauteuil maakt het ook een stuk gemakkelijker om een geheel van de ruimte te maken. Werk je bijvoorbeeld overwegend met rood en oranje tinten, dan kan de toevoeging van een rode of oranje fauteuil de ruimte helemaal afmaken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor vormen en interieurstijlen. Een industriële woonkamer ziet er een stuk industriële uit wanneer ook de fauteuil in deze stijl meegaat.

Gemakkelijk te verplaatsen

Het grote voordeel van een fauteuil is natuurlijk dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Heb je ruimte in de woonkamer nodig, dan verhuis je de fauteuil gewoon even naar de keuken. Of misschien wil je even genieten van je privé momentje voor het raam. Ook dan pak je gewoon de fauteuil erbij.

Reacties