Profielfoto van DAUBY
DAUBY
Uilenbaan 86, B-2160 WOMMELGEM-ANTWERPEN

authentiek meubelbeslag

Wil je je interieur met antieke meubels vernieuwen? Gooi je oude meubels zeker niet weg, maar blaas ze nieuw leven in met Dauby meubelbeslag.

Geef oude meubels een nieuw leven

Wil je je interieur met antieke meubels vernieuwen? Gooi je oude meubels zeker niet weg, maar blaas ze nieuw leven in. Met een likje verf en nieuw meubelbeslag zien je oude meubels er meteen weer als nieuw uit. Of hun antieke look komt extra mooi uit. Zo passen ze ook perfect in je nieuwe interieur. Ontdek onze tips!

Gooi oude meubels niet weg

Schrijf je oude meubels niet zo snel af! Zijn ze nog in goede staat? Steek de handen dan even uit de mouwen en geef je meubels een opknapbeurt. Op die manier krijgt je interieur een andere look zonder dat je er veel geld aan moet uitgeven. De aankoop van nieuwe meubels kost namelijk veel meer dan verf, verfborstels en meubelbeslag. Bovendien moet je niet alle meubelwinkels afgaan om de perfecte kasten te vinden. En ook de zoektocht naar antieke meubels kost veel tijd en geld.

Maak gebruik van een versleten en rustieke look

Wil je je interieur een nieuwe, moderne look geven? Dan zou je denken dat je oude kasten hier niet meer thuishoren. Maar niets is minder waar. Sommige houten meubels hebben een antieke look, maar met een likje verf geven ze je interieur al snel een modernere look. Wil je toch de rustieke look van je meubels bewaren? Ook dat is mogelijk! Ga op zoek naar speciale verf en de geschikte verftechniek. Zo kun je de meubels bijvoorbeeld eerst verven in verschillende kleuren en die verflagen vervolgens afschuren om ze zo een doorleefde look te geven. Daarnaast kun je ook een antiekwas aanbrengen. Zo geef je de verflagen op je meubels een vintage look. Ook kun je de meubels afbleken met kalkwas.

Slof of hendel kapot? Geen probleem

Hebben je meubels de kleur en ‘look’ gekregen die je voor ogen had? Dan is het tijd voor de details. Zo is een vernieuwde kast met een oude – misschien wel kapotte – meubelgreep geen mooi geheel. Ga op zoek naar meubelgrepen die perfect bij je opgeknapte meubels passen. Op die manier creëer je een samenhangend geheel.