Foto: u-bank-seats-sofas

In welke woonkamers komt de u-bank het beste tot zijn recht?

Een u-bank is een zitmeubel met extra veel zitplaatsen en heeft daarom een groot formaat.

 Nu is het zo dat niet iedere woonkamer ideaal is om een u-bank in te plaatsen. Het is dan de vraag in welke woonkamers een u-bank wel het beste tot zijn recht komt. Het antwoord daarop is hier te vinden.

Grote woonkamer

U banken zijn perfect om in grote woonkamers neer te zetten. Een grote woonkamer doet vaak wat kil en kolossaal aan, maar met een u-bank in het interieur verandert de sfeer meteen. Er ontstaat door de afmetingen en door de vormgeving als het ware een gezellige en knusse zithoek. Dat effect is te versterken door bijvoorbeeld in het midden van de u-bank een salontafel te plaatsen.

Woonkamer met leefhoek

Uiteraard is de ruimte altijd van belang als je een u-bank wilt neerzetten in de woonkamer. Indien de ruimte er is en je wilt een aparte leefhoek creëren, is dit zitmeubel eveneens een perfecte keuze. Bijvoorbeeld als de leefhoek is afgescheiden van een eethoek met een open keuken. Een woonkamer hoeft bovendien niet eens gigantisch te zijn voor een u-bank. Er zijn namelijk allerlei formaten en uitvoeringen beschikbaar bij Seats and Sofas.

Rechthoekige woonkamer

In een rechthoekige woonkamer is de keuze voor een u-bank ideaal. Dit zitmeubel biedt namelijk meer dan voldoende zitplaatsen om iedereen ruimte te bieden. In een rechthoekige woonkamer is er het voordeel dat je geen andere zitmeubelen meer hoeft te plaatsen. Dat zorgt voor een ruimtelijk effect.

L-vormige woonkamer

Er zijn allerlei soorten woonkamers waar een u-bank perfect tot zijn recht komt. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor een L-vormige woonkamer. Er is in dat geval een gezellige zithoek te creëren met in de lengte van de woonkamer ruimte voor een eethoek. Bovendien is het zitmeubel naar wens neer te zetten. Bijvoorbeeld met open kant naar de eethoek gericht of met de open kant naar de zijde van een muur om televisie te kijken.

Woonkamer met open keuken

Een woonkamer met een open keuken vormt een geheel. Een u-bank is ideaal om een onderscheid aan te brengen in het zitgedeelte met een leefhoek en de keuken met een eethoek. Net als bij de L-vormige woonkamer is het bij een woonkamer met open keuken mogelijk om zelf de uitstraling te bepalen. Het hangt er in dat geval vanaf hoe je de u-bank neerzet, zoals met open kant naar de open keuken of met gesloten kant om echt een afscheiding te creëren. Er zijn wat dat betreft allerlei soorten woonkamers geschikt om voor een u-bank te kiezen. Het belangrijkste is uiteraard dat er sprake is van voldoende ruimte. Daarom is het verstandig vooraf de maten op te meten. Houd rekening met een loopruimte tussen 60 en 80 cm en met ruimte tussen de tafel en bank van minimaal 40 cm.  

Reacties