Foto: ModerneInterieurinrichting-WonenNL

Welke hoekbank past het beste in jouw woning?

Een hoekbank is echt een musthave in huis, omdat het een heerlijk comfortabel zitmeubel is dat ook nog eens mooi in een woonkamer kan staan.

Danny 22 Februari 2023

Het is geschikt voor grote, maar ook voor kleinere woonkamers. Echter zijn er wel veel verschillende soorten hoekbanken en daarom lees je in deze blog wat voor een hoekbank past bij welke stijl.

#1. Modern

De moderne stijl kenmerkt zich door een minimalistische uitstraling en door gebruik van zachte en neutrale kleuren. Een hoekbank die goed past bij deze stijl heeft strakke lijnen en is gemaakt van leer of een andere gladde, moderne stof. Kleuren die perfect passen hierbij zijn zwart, grijs, bruin en wit. Tip: een chaise longue is een mooie toevoeging bij zo’n bank. Hierdoor creëer je meer zitruimte en staat het ook nog eens mooi. Wil jij een hoekbank kopen en ben je benieuwd wat de opties allemaal zijn? Neem dan online eens een kijkje en ontdek wat er bij jou past.

#2. Scandinavisch

Bij een Scandinavisch interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals lichte kleuren en neutrale stoffen. Vaak zien we linnen of katoen in de meubels en accessoires terugkomen. Kleuren die we hierbij veel zien zijn beige, wit en pasteltinten. Een hoekbank met een losse hoes is een goede keuze voor deze stijl, omdat je kunt wisselen van kleur op de bank. Ideaal om voor elk seizoen een nieuwe kleur te hebben.

#3. Industrieel

De industriële stijl kenmerkt zich door het gebruik van donkere kleuren en robuuste en stoere materialen. Een hoekbank die perfect in zo’n interieur blend is gemaakt van leer of een andere stevige stof en heeft een donkere kleur, zoals grijs, zwart of donkerbruin. Het staat mooi als de bank groot is, zodat het echt een blikbanger wordt in de ruimte. Vergeet niet het onderstel, want dat is erg belangrijk bij een industriële stijl. Een hoekbank met een metalen onderstel is uiterst geschikt hiervoor.

#4. Landelijk

Een landelijke woonstijl is gezellig en warm. Daarnaast staat het bekend om het gebruik van natuurlijke materialen en zachte kleuren. Kijk hierbij naar een bank van linnen of katoen bijvoorbeeld. En maak de ruimte helemaal af door mooie kussens in kleuren, zoals taupe, beige, wit en lichtblauw erop te leggen. Hierdoor creëer je echt een landelijke sfeer en uitstraling.

Reacties
Anderen bekeken ook