Foto: B_wijnklimaatkast2_278_270

Goede wijn wordt alleen maar beter in wijnbewaarkasten van Hotpoint-Ariston

Nederlanders geven volgens het Productschap Wijn steeds meer geld uit aan betere wijn. Naast een hang naar kwalitatief betere wijnen is er sprake van een groeiende vraag naar biologisch, duurzaam en ecologisch geproduceerde wijnen.

Nederlanders geven volgens het Productschap Wijn steeds meer geld uit aan betere wijn. Naast een hang naar kwalitatief betere wijnen is er sprake van een groeiende vraag naar biologisch, duurzaam en ecologisch geproduceerde wijnen.

Bovendien drinken Nederlanders wijn steeds vaker thuis: terwijl de totale wijnconsumptie gelijk bleef, steeg de thuisconsumptie. Daar willen wijnliefhebbers elke fles wijn die ze in huis hebben, op de juist temperatuur kunnen serveren. Hotpoint-Ariston biedt daarbij uitkomst.

Ideale omstandigheden

Hotpoint-Ariston biedt met zijn stijlvolle wijnbewaarkasten (inbouw en vrijstaand) voor elke wijn het ideale bewaarklimaat. De producent van keukenapparatuur en witgoed heeft de modellen daarvoor onder meer voorzien van anti-ultravioletglas. Dit voorkomt blootstelling aan licht, waardoor de wijnen hun specifieke karakter langer en beter behouden. De plateaus zijn ? indien gewenst ? in hoogte te verstellen om de capaciteit van elke wijnsoort aan te passen. Op het overzichtelijke display kunnen gebruikers voor elke soort wijn de ideale temperatuur tussen 7 en 18 graden Celsius instellen. De ventilator houdt de luchtvochtigheid en de temperatuur zo constant mogelijk.

Stijlvol vormgegeven

De inbouwmodellen passen perfect in elke inbouwkeuken. Bovendien zijn de rvs-modellen stijlvol vormgegeven, waardoor ze naadloos opgaan in het keukenontwerp. De compacte wijnbewaarkast (WZ 24) in de elegante Experience-lijn valt in energieklasse A en biedt met drie houtomlijste wijnrekken plaats aan 24 flessen. De WZ 36 kan met zijn vijf houten wijnplateaus zelfs 36 flessen herbergen.

Extra grote capaciteit

Ook ware wijnliefhebbers die behoefte hebben aan meer opslagruimte voor hun dierbare wijnen, zijn bij Hotpoint-Ariston aan het juiste adres. De vrijstaande wijnbewaarkast (MSW 43) biedt meer dan voldoende ruimte om zowel een doos Grand Cru-wijnen als een voorraad friskoele Chardonnay onder de perfecte omstandigheden op te slaan. Gebruikers kunnen maar liefst honderd flessen kwijt in deze gigant met zijn afmetingen van 185 x 60 x 60 cm. De twee ventilatoren zorgen voor uitstekende interne ventilatie en garanderen dat de binnentemperatuur constant blijft.

?De populariteit van wijnen uit onbekendere wijngebieden als Libanon, Zwitserland, Hongarije en Griekenland stijgt?, constateert foodtrendwatcher Marjan Ippel. ?Veel wijnen die we nu kopen ? ook uit de bekende regio's ?, willen we meteen drinken. Dus niet eerst jarenlang bewaren, zoals we vroeger deden. Die ?drinkwijnen? worden kwalitatief steeds hoogwaardiger en vragen per type om een andere bewaartemperatuur. En doordat we bepaalde rode wijnen nu juist gekoeld drinken en kwalitatieve witte wijnen relatief ?warmer? serveren, willen we onze wijnen steeds individueler koelen. Op een temperatuur variërend van zo?n 8 graden Celsius tot 14 graden Celsius of hoger.? Op haar website over foodtrends Talkin? Food biedt Marjan Ippel een uitgebreid overzicht van de huidige wijn(bewaar)trends.

Ook de prijs hoeft nu geen obstakel meer te zijn om wijn onder de juiste omstandigheden te bewaren. De vrijstaande MSW 43 staat in de winkel voor de adviesprijs van 999 euro incl. btw. De inbouwmodellen WZ 24 en WZ 36 zijn verkrijgbaar voor adviesprijzen van respectievelijk 1.795 euro en 1.895 euro incl. btw.

Over Indesit Company

Indesit Company is de op een na grootste producent van huishoudelijke apparaten in Europa en bezet wereldwijd de vijfde positie. Het bedrijf is opgericht in 1975 door de huidige voorzitter Vittorio Merloni en sinds 1987 genoteerd aan de beurs van Milaan. Indesit Company verkocht in 2008 circa vijftien miljoen apparaten en realiseerde daarmee een omzet van 3,2 miljard euro. Indesit, Hotpoint-Ariston en Scholtès zijn de bekendste merken van Indesit Company. Het bedrijf heeft wereldwijd achttien fabrieken en 24 commerciële vestigingen met meer dan zeventienduizend werknemers. Meer informatie: www.hotpoint-ariston.nl of www.indesit.nl.

Publicatiedatum: 18 juni 2009

Reacties