Foto: 2016/witgoed-partsnl.jpg

De beste onderdelen voor je witgoed

Bij een storing aan de vaatwasser, wasmachine of het gasfornuis denken we vaak niet al te lang na en halen er meteen een monteur bij.

Toch is een storing in veel gevallen ook heel gemakkelijk zelf te verhelpen. Wanneer je nog nooit een wasmachine, laten we die maar even als voorbeeld nemen, uit elkaar gehaald hebt, kost het je vanzelfsprekend even een paar uurtjes, maar dat is maar een keer. Bij een eventuele volgende storing weet je vaak wel ongeveer waar je moet kijken. Witgoed apparaten zijn echt niet zo ingewikkeld. Daarnaast bespaar je jezelf ook meteen enkele tientallen euro's. Mocht je een onderdeel nodig hebben, bij lange na niet alle storingen is dat het geval, raden we je wel aan dit gewoon te bestellen bij een gerenommeerde onderdelenshop. Een site als Partsnl is met meer dan 8 miljoen artikelen een interessante website om je zoektocht te beginnen. Denk niet slim te zijn door een goedkoop universeel merkloos onderdeel te kopen, want negen van de tien keer passen deze niet goed en gaat het apparaat precies op dat onderdeel binnen de kortste keren opnieuw kapot.

Type- en servicenummer

Om het juiste onderdeel van een huishoudelijk apparaat te bestellen heb je ALTIJD een type- en een servicenummer nodig. Typenummers zijn de algemene nummers die de kenmerken en het uiterlijk van een machine aangeven. De kenmerken en bijzondere specificaties worden vertegenwoordigd door het servicenummer, soms ook wel productnummer genoemd.

Waar vind je bij witgoed deze nummers?

- Wasmachine: aan de binnenkant van de deur of aan de achterzijde.
- Droger: idem als bij de wasmachine
- Vaatwasser: zit er geen gestanst tekstvak inde zijkant of bovenzijde van de deur, kijk dan voor een plaatje aan de zij- of achterkant van de machine.
- Koelkast: meestal op een sticker aan de binnenkant ergens links.
- Vrieskast: net als bij de koelkast links binnenin het apparaat.
- Magnetron: negen van de tien keer bevinden zich het type- en servicenummer in de rand van de deuropening of op de rand van de deur zelf.

Reacties