De voordelen van een stoomoven

Koken is heel leuk om te doen. Vooral wanneer u er veel tijd voor hebt. Voor moment dat u geen tijd heeft is er een oplossing: de stoomoven.

Gezond koken

In een stoomoven – de naam zegt het al – wordt uw eten gestoomd. Dat is een heel gezonde manier van eten bereiden. Wanneer u groenten in water kookt, gaan veel van de vitaminen, mineralen en voedingsstoffen verloren in het kookvocht. Bij stomen blijft alles wat uw groente gezond maakt, ook in de groente aanwezig. Daarnaast behoudt uw eten een heerlijke bite. Ook aardappelen, rijst, pasta en zelfs vis en vlees kunt u in een stoomoven klaarmaken.

Gelijkmatig en gemakkelijk


Een stoomoven heeft nog een ander voordeel. Doordat de stoom heel gelijkmatig over het eten wordt verdeeld, hoeft u niet meer in pannen te roeren of urenlang in de keuken te staan. Simpelweg snijden, in de stoomoven doen, deur dicht en de stoomoven doet de rest. Kunt u in de tussentijd lekker iets anders doen: strijken, de administratie, of gewoon met een boek op de bank.

Diverse soorten stoomovens

Bij Superkeukens vindt u diverse soorten stoomovens. Er zijn stoomovens die alleen een stoomfunctie hebben, maar er bestaan ook combi-stoomovens. Die combineren stomen met ‘gewoon’ bakken. Beide soorten stoomovens hebben zo hun voor- en nadelen. Diverse soorten stoomovens

Meer weten?

Meer weten over stoomovens? Kom gerust eens langs bij uw dichtstbijzijnde Superkeukens-vestiging. We vertellen u graag alles over onze stoomovens en adviseren u over de juiste stoomoven voor uw wensen, eisen én budget. Tot snel bij Superkeukens!