7 handige keukengadgets die je keuken naar een hoger niveau tillen

De innovatieve wereld van keukengadgets blijft ons steeds verrassen. Ben jij benieuwd naar de slimme snufjes die jouw keuken echt ‘next level’ maken? Wij laten je 7 keukengadgets zien.

De innovatieve wereld van keukengadgets blijft ons steeds verrassen. Ben jij benieuwd naar de slimme snufjes die jouw keuken echt ‘next level’ maken? Wij laten je 7 keukengadgets zien die koken niet alleen makkelijker, maar ook leuker maken!

1. Pop-up stopcontacten
Weg met rommelige kabels en stopcontacten die de esthetiek van je keuken verstoren! Pop-up stopcontacten zijn een slimme oplossing voor het toevoegen van stopcontacten in je keuken. Met een simpele druk op de knop verschijnen ze uit het werkblad, waardoor je gemakkelijk en veilig toegang hebt tot stroom voor je keukenapparaten of telefoon. En dit zonder dat het mooie design van je keuken wordt aangetast.

2. Matte kookplaat van AEG
Zoals je kunt zien is het glas van deze AEG kookplaat niet glanzend, maar mat. Dit SaphirMatt glas ziet er niet alleen elegant uit, maar het is ook buitengewoon bestand tegen krassen. Zo heb je tot wel 4 keer(!) minder krassen dan een standaard kookoppervlak. Door de matte afwerking maken ook vlekken en vingerafdrukken geen schijn van kans. Als kers op de taart is de kookplaat voorzien van een geïntegreerd afzuigsysteem. Deze kookplaat is verkrijgbaar bij Superkeukens en zit standaard in onze keuken Avion eiken onyxzwart /Savino havanna bruin.

3. Downdraft afzuigkap
Wil jij op een stijlvolle manier van een geurloze en rookvrije keuken genieten? Dan is een downdraft afzuigkap een goede optie. Deze ingebouwde afzuigkap zuigt dampen en geuren rechtstreeks naar beneden en verdwijnt uit het zicht als er niet gekookt wordt. Zo koos één van onze klanten voor de Siemens glassdraftAir. Dit afzuigsysteem heeft een opvallend design van glas en is voorzien van led licht. Nog een innovatief detail: je kunt hem ook via een app op je telefoon bedienen. Hoe handig!

4. Smart verlichting
Hoe makkelijk zou het zijn als je in je handen klapt en de lampen gaan uit? Het slimme verlichtingsschap van Novy is ‘the next best thing’. Deze keukenverlichting, te zien in onze keuken Migot Zandgrijs, is namelijk voorzien van gesture control. Oftewel: je gebruikt handgebaren om de verlichting te bedienen. Met een zwaaibeweging onder het schap schakel je het licht aan of uit. Hou je je hand op een willekeurige plek stil, dan gaat het licht precies op deze plek branden. En zo zijn er nog veel meer functies te ontdekken. Bekijk de video van Novy om de slimme verlichting letterlijk te zien shinen.

5. Oven met warmhoudlade
Een andere handige toevoeging aan je keuken is een warmhoudlade onder de oven. Stel: je bent net aan het koken en je partner staat in de file. Of je kinderen schuiven later aan vanwege de sporttraining. De maaltijd kun je dan heerlijk warm houden in de warmhoudlade. De smaak en temperatuur blijven zo perfect behouden. Bovendien kun je met een warmhoudlade ook borden of koffiekopjes voorverwarmen. Sorry lieve magnetron, maar de warmhoudlade spant toch echt de kroon!

6. Le Mans hoekkast
De hoek in een hoekkeuken kan een uitdaging zijn. Veel mensen kiezen voor een hoekcarrousel met een draaischijf waarop je bijvoorbeeld pannen kunt zetten. Het probleem hierbij is dat de schijf niet volledig uit je keukenkastje komt. Hierdoor moet je alsnog ver reiken om de spullen achterin te pakken. De oplossing: een Le Mans hoekkast. Anders dan een reguliere carrouselkast heeft een Le Mans kast plateaus, die je volledig uit de kast kunt draaien via een bocht. Dit geeft een stuk meer overzicht!

7. Kokendwaterkraan
Waarom wachten tot het water kookt als je het direct bij de hand kunt hebben? Met een kokendwaterkraan heb je binnen enkele seconden kokend water beschikbaar om mee te koken, thee te zetten en nog veel meer. Deze kraan is niet alleen handig, maar ook energie- en waterbesparend, omdat je alleen gebruikt wat je nodig hebt. Het is dus is een duurzamer en praktischer alternatief voor een waterkoker. We hebben zelfs kokendwaterkranen in ons assortiment die direct bruisend water geven. Ideaal om verfrissende drankjes mee te maken!