Veelvoorkomende keukenstijlen op een rij

Zoveel smaken, zoveel keukens. Lees hier meer over enkele veelvoorkomende keukenstijlen!

Strakke of moderne keuken

Gaat jouw voorkeur uit naar strakke lijnen, moderne materialen en een gladde of glanzende afwerking? Kies dan voor een moderne keuken of strakke keuken: hierin is strakke vormgeving gecombineerd met geavanceerde keukenapparatuur. De moderne keuken is bovendien voorzien van enkele blikvangers, zoals een kookeiland, een designkraan of een opvallende keukenachterwand.

Tijdloze of klassieke keuken

Een klassieke keuken wordt ook wel eens een tijdloze keuken genoemd. In de keuken is namelijk gebruikgemaakt van vormen en materialen die door de jaren heen actueel blijven. Dit betekent echter niet dat een klassieke keuken is voorzien van gedateerde apparatuur: ook in de klassieke keuken is gebruikgemaakt van de meest moderne materialen, vernieuwende technieken en gloednieuwe keukenapparaten!

Landelijke keuken

Woon je in een landelijk of karakteristiek pand, dan wil je dat de inrichting is afgestemd op de stijl van jouw woning. Dit geldt ook voor de keuken. Kies daarom voor een landelijke keuken! Een landelijke keuken heeft een huiselijke of gezellige uitstraling en is voorzien van natuurlijke materialen en robuuste vormen, zoals kaderdeuren, een vrijstaand fornuis en een grote natuurstenen wastafel.

Industriële keuken

Hou je van een keuken die robuust is en waar gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen, maar wil je geen keuken met een landelijke uitstraling. Dan kies je voor een industriële keuken! Deze keuken is niet strak afgewerkt, maar voorzien van ruwe randjes en stoere materialen als rvs, beton, hout en bakstenen. Deze stijl kun je doorvoeren van de achterwand tot de verlichting, apparatuur en meubels.

Luxe keuken

Op zoek naar een luxe keuken die van alle gemakken is voorzien? Deze exclusieve keukens worden gemaakt met de meest luxe en hoogwaardige materialen. Deze zijn tot in de puntjes afgewerkt en voorzien van de laatste technische snufjes en de allernieuwste keukenapparatuur.

Designkeuken

Heb je in je woning volop designspullen? Dan kan de keuken natuurlijk niet achterblijven! Designkeukens zijn stijlvolle keukens die zich kenmerken door strakke ontwerpen, hoogwaardige materialen en perfecte eenvoud. Het strakke lijnenspel van een designkeuken zorgt voor rust, balans en ruimte. De designkeuken is tot in de puntjes afgewerkt en is voorzien van hippe materialen en keukenapparatuur.

Superkeukens

Bij Superkeukens kun je jouw ideale keuken samenstellen. Wij beschikken over keukens in de meest uiteenlopende stijlen. Kom langs in de dichtstbijzijnde Superkeukens-winkel en doe volop inspiratie op! Plan een gratis adviesgesprek met ons in en onze medewerkers bekijken de mogelijkheden van jouw keuken. Zo ligt die nieuwe keuken heel snel binnen handbereik. Nu alvast inspiratie opdoen? Vraag hier ons gratis inspiratieboek aan!