Stijlvolle en tijdloze (mat) zwarte keukens

De dominante jaren van de witte en lichte keukens zijn voorbij. Waar vroeger witte keukens vanzelfsprekend waren, zien we steeds meer donkere keukens terug.

De dominante jaren van de witte en lichte keukens zijn voorbij. Waar vroeger een witte keuken vanzelfsprekend was, zien we steeds vaker donkere keukens terug. Met name (mat) zwarte keukens zijn helemaal van nu! Niet alleen zwarte keukens, maar ook werkbladen en apparatuur zijn steeds vaker donker van kleur. Alles in het zwart? Ja! Dit geeft een luxe en classy uistraling! Maar zwart is niet per definitie een luxe design keuken, want eigenlijk past zwart binnen heel veel keukenstijlen. Of je nu gaat voor een moderne, landelijke, of industriële keuken, het kan allemaal.

Stijlvol en tijdloos
Zwarte keukens hebben een chique uitstraling en zijn net zo tijdloos als een lichtgekleurde keuken. Wel is het zo dat een (mat) zwarte keuken het beste tot zijn recht komt in een ruimte waar voldoende licht is en die niet te klein is. Hoewel een donkere keuken een luxe en sfeervolle uitstraling geeft, geeft het juist in een kleine ruimte weer een propperig gevoel.

Er zijn tal van mogelijkheden om de kleur zwart terug te laten komen in de keuken. Zwart lijkt misschien soms wat somber, maar door bijvoorbeeld een (mat) zwarte keuken met contrasterende eiken te combineren met een marmer-look composiet werkblad geeft dit juist weer een heel gaaf effect. Of kies voor zwarte kastjes met een houten, grijs of wit werkblad. Of wat dacht je van een donkere kastenwand met zwarte inbouwapparatuur in combinatie met een lichter kookeiland. De mogelijkheden met zwart zijn eindeloos!

Zwarte inbouwapparatuur
Steeds vaker zien we volledig zwarte keukens. Van fronten, tot werkblad maar ook keukenapparaten worden steeds vaker helemaal zwart. Want ook leveranciers van keukenapparaten gaan mee in deze zwarte trend. Mat zwart geeft een unieke stijl aan je keuken en til je je keuken naar een hoger niveau.

Mat zwart is niet alleen maar mooi, maar vooral ook heel praktisch. Vingerafdrukken zijn minder zichtbaar en ook spiegelen matzwarte apparaten minder in het licht. Pelgrim heeft een volledige matzwarte lijn apparaten in elke categorie. Of je nu kiest voor een vaatwasser of oven, een fornuis of een koffiemachine, alles is er in matzwart.

Kom langs en ontdek wat bij jou past…
Er is veel inspiratie te vinden over (mat) zwarte keukens, maar onze verkoopadviseurs kunnen je hierin het beste advies geven wat het beste past binnen de beschikbare ruimte. Onze verkoopadviseurs hebben de ervaring en vertellen je graag meer of en welke zwarte keukenopstelling het beste bij jou past. Kom langs in onze showroom en maak een afspraak met één van onze verkoopadviseurs.