Stijlvol Wonen; stijlvolle Tieleman-keuken te Oostvoorne

Stijlvol Wonen; stijlvolle Tieleman-keuken te Oostvoorne, leefkeuken als middelpunt.

Leefkeuken als middelpunt

Lydia en Dennis verbouwden hun woning – een gemeentelijk monument en erfstuk uit 1934 – tot een heerlijk familiehuis waar ze tot in lengte van dagen willen blijven wonen. Pronkstuk is de keuken, hart van het pand.

Tekst Lotje Deinum – Fotografie Denise Zwijnen

“Ooit woonden mijn opa en oma hier”, vertelt Lydia terwijl we naar het gezellige jarendertighuis kijken. “Het perceel bestond toen vooral uit weiland. Op een deel hiervan woont nu mijn zus, van de rest maakten we een uitgestrekt grasveld met terrassen en een bijgebouw met veranda.” Samen met een architect maakte het stel een ontwerp voor een verbouwing. Een van de wensen betrof een ouderslaapkamer beneden, zodat Lydia en Dennis hier samen oud kunnen worden. De achterliggende, oude schuur bood hiervoor de ideale plek: deze werd afgebroken, volgens welstandsvoorschriften opgebouwd en middels een lichte corridor aan het hoofdhuis verbonden.

Stoer keukeneiland
Grootste wens van Lydia en Dennis was een ruime woonkeuken, waar ze samen met hun zoon Pepijn, vrienden en familie heerlijk kunnen koken, eten, drinken en samen zijn. Dennis: “Voor het ontwerp van de keuken klopten we aan bij Tieleman Keukens, een begrip bij ons in de regio. Onze vorige keuken kwam ook bij hen vandaan en naar grote tevredenheid.” Gerwin den Besten van Tieleman Keukens vertelt: “Lydia en Dennis kozen voor een flink keukeneiland met een stoer, dik aanrechtblad van betonlook. Eromheen is voldoende ruimte, waardoor het eiland extra sterk tot zijn recht komt. Op de kop plaatsten we vier krukken haaks op elkaar, waardoor je gezellig bij elkaar zit. De fronten in zowel het eiland met fornuis en oven, als in het langgerekte element onder de ramen, zijn wit gematteerd. Voor het kraanwerk en alle apparatuur kozen ze matzwart, dat mooi combineert met de keramische vloer in Belgisch hardsteen-look.” De inbouwkast werd bekleed met warm ogend eikenwildfineer, net als de bouwkundige pilaar die noodzakelijk was om de uitbouw te realiseren. Gerwin: “Wildfineer heeft dezelfde spontane tekening als natuurlijk hout en als voordeel dat het niet gaat werken.” Met een bezoek aan de fabriek koos het stel ter plekke de gewenste delen: met een rustige tekening, weinig knoesten en zonder gaten.

Transparant van opzet
Tussen keuken en zitkamer werd een stalen pui met openslaande deuren geplaatst, zodat deze ruimten – indien gewenst – van elkaar kunnen worden afgesloten. Visueel ontstaan twee delen, terwijl het open karakter behouden blijft. Lydia: “De avond verschuift hier van achteren naar voren: we beginnen met een glas wijn aan het keukeneiland aan de achterzijde van het huis, eten aan de zelfontworpen tafel en ’s avonds ploffen we op de bank in de zitkamer aan de voorkant. Ons thuis heeft alles wat we nodig hebben.”

De prachtige Tieleman Exclusief-keuken (model Mereno Milano/Manchester) heeft een Dekker keramieken aanrechtblad (Evora Ceramics Stucco Dark Honed), Miele keukenapparatuur, Novy plafond afzuigunit en een Quooker Flex.

Kijk hier voor nog meer geplaatste Tieleman-keukens: https://www.tielemankeukens.nl/geplaatste-keukens

Kijk hier voor nog meer tevreden Tieleman-klanten: https://opiness.nl/review/tieleman-keukens