Silestone® Eternal Noir in Trendhuis 2019

Op de VT Wonen & Design Beurs heeft interieur architect en concept designer Nanne Schuiveling het Eigen Huis & Interieur Trendhuis ontworpen.

04 December 2019

De keuken heeft, zoals in veel woningen, ook hier een dominante rol. Voor het het werkblad van deze bijzondere conceptuele keuken koos Schuiveling voor de nieuwe marmerkleur Eternal Noir van Silestone® by Cosentino.

Nanne Schuiveling staat bekend om haar eigenzinnige ontwerpen en extravagante materiaalkeuze. De door Schuiveling ontworpen keuken voor het trendpaviljoen van EH&I heeft uitgesproken vormen en materiaal gebruik. Dit kookeiland gaat mede door de spiegelende zijkanten op in het interieur. Voor het werkblad koos zij voor Silestone® in de markmerkleur Eternal Noir. Het werkblad is  afgestemd op de rest van het interieur waarin ook zwart en wit een hoofdrol spelen. De keuken gaat op in het totale interieur. De reflecterende zijkant van het kookeiland draagt hier eveneens aan bij. Nanne Schuiveling houdt ervan de boel flink op te schudden en buiten de gebaande paden te treden. Dit was goed te zien op het paviljoen waar ze speelde met vorm, kleur, camouflage en illusie. Nanne: “ik wilde een huis ontwerpen waar de bezoekers eens op andere gedachen werden gebracht, en zagen wat er mogelijk is als je lef hebt. Het huis is natuurlijk een echte showtopper, maar er zitten tal van ideeën in die je ook thuis kunt toepassen, in afgezwakte vorm of liever volle kracht vooruit”.

Marmer is en blijft een geliefd product bij de inrichting en afwerking van luxe en stijlvolle badkamers en keukens. Niet alleen witte marmers, maar ook steeds meer gekleurde marmerlooks worden toegepast in het interieur. De nieuwe Silestone® kleur Eternal Noir, geïnspireerd op klassiek donker marmer, geeft warmte en luxe aan iedere toepassing dankzij de zwarte ondergrond met delicate witte aders met een vleugje goud.  

Het bijzondere van Silestone® Eternal Noir is dat het materiaal volledig geaderd is. Dus de aders lopen niet alleen over de bovenkant, maar lopen ook door in de zijkanten. Daardoor oogt het materiaal uitermate natuurlijk. De lichte aders en kleine goud-vlekjes maken het een opvallend en levendig werkblad. Deze kleur sluit aan bij de groeiende vraag naar donkere luxe marmerlook. 

Maar ook praktisch gezien is dit materiaal door zijn unieke eigenschappen bijzonder. Door de zogenoemde Silestone® N-Boost-technologie is deze marmertint nog intenser en krijgt het materiaal een bijzondere glans. Dankzij de verbeterde waterafstotende eigenschap is het bovendien eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Het materiaal heeft een hoge stoot- en krasbestendigheid. Silestone® kwartswerkbladen bestaan voor meer dan 90 procent uit natuurlijk kwarts. Naast diamant, is dit een van de hardste mineralen die moeder natuur heeft voortgebracht.

Bezoek onze website voor meer informatie: www.cosentino.nl 

Reacties